viber-foto

VIBER GLOBALNO PREDSTAVIO AŽURIRANU VERZIJU ZA DESKTOP 5.9

Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka sa preko 711 milliona korisnika širom sveta, danas je globalno predstavio Desktop 5.9, najnoviju verziju ove aplikacije koja će biti univerzalno korišćena na desktop uređajima. Spomenuta ažurirana verzija preporučuje Viber kao izuzetno korisno rešenje za komunikaciju poslovnog i ličnog profila.
Ključna praktična funkcija ove unapređene verzije Vibera za desktop je slanje dokumenata („File Sending“), koja omogućava kačenje fajlova tokom razgovora i razmena jedan-na-jedan, unutar grupa i javnih četova koje ste prethodno imali u sadržaju vašeg mobilnog telefona. U slučaju da korisnik želi da prikači više od jednog fajla odjednom, svaki će biti prosleđen kao posebna poruka. Ova funkcija će podržati slanje svih najčešće korišćenih vrsta fajlova, što omogućava prenos pridodatih fajlova i dokumenata značajne veličine – do 200MB. Ukoliko vam se desi da komunicirate sa nekim ko još uvek koristi stariju verziju Vibera na njihovom telefonu, nova verzija će vam postaviti tekstualno pitanje – da li želite da im pošaljete pozivnu poruku da preuzmu novu ažuriranu verziju, ili da obustavite slanje te poruke. Korisnicima je omogućen pristup fajlovima na svim primarnim i sekundarnim uređajima koji imaju Viber 5.6.5 ili još noviju verziju.
Još jedna važna funkcija najnovije ažurirane verzije Vibera za desktop omogućava momentalno brisanje poruka koje su greškom poslate pogrešnom primaocu – istovremeno sa uređaja sa kojih su poslate ili na kojima su primljene. Korišćenje ove funkcije je omogućeno podjednako u slučaju razmene poruka jedan-na-jedan ili u okviru grupe – i pružaće opciju brisanja samo na sopstvenom uređaju („Delete For Myself“), kao i brisanja i sa svih uređaja na kojima je vaša poruka primljena („Delete for everyone“). (U slučaju da korisnik obriše poruku koju je njemu poslao neko drugi, ona će biti obrisana samo sa njegovog uređaja).
U nastojanju da se optimalno uskladi sa svim mogućim ličnim potrebama korisnika, najnovija verzija za desktop – upotpunjena postojećim funkcijama kao što su mogućnost deljenja sadržaja ekrana („Screen Sharing“) tokom obavljanja razgovora sa svog desktopa, preporučuje Viber kao izuzetno korisno sredstvo za poslovne korisnike. Deljenje sadržaja sa ekrana korisnici iniciraju pritiskom na „Share Screen“ dugme i biraju ekran koji bi želeli da podele – jednom kada uspostave audio poziv sa sagovornikom na Viberu. Po odabiru te opcije, Viber desktop aplikacija automatski se sužava u manji prikaz – tako da vizuelno ne ometa druge ekrane koje nameravate da podelite, što čini njihov ekran u potpunosti vidljivim drugom korisniku. Na ovaj način, razmena važnog poslovnog sadržaja je značajno olakšana, u smislu obima i brzine razmene podataka – funkcija koja će svakako biti izvrsno primljena od strane zahtevnih poslovnik korisnika Vibera širom sveta.
Ažuriranu verziju Desktop 5.9 aplikacije možete preuzeti ovde: www.viber.com/dl

Povezana vest:  Zakerberg najviše plaća inženjere softvera