darkvud0

Darkvudi objavili singl sa Biserom Veletanlić

 

Beogradski alternativni sastav „Darkvud dab“ objavio je danas singl „Nešto sasvim izvesno“, sa gostujućom pevačicom Biserom Veletanlić, koji se može besplatno preuzeti u dve verzije preko sajta exitmusic.tv.

Članovi „Darkvud daba“ su na konferenciji za novinare rekli da je pesma „Nešto sasvim izvesno“, za koju je snimljen i spot, najava njihovog novog albuma koji će od kraja juna biti dostupan besplatno preko exitmusic.tv, dok će se u prodaji naći CD u izdanju „Odličnog hrčka“.

Povezana vest:  Brejchin „In Concert“ šou videlo više od 50.000 ljudi, na red stiže i Beograd

Basista Miki Ristić rekao je da je Veletanlićeva „Nešto sasvim izvesno“ otpevala „iz prve“, da je za novi album „Darkvuda“ snimila još jednu stvar, a saradnju sa pevačicom opisao je kao „u najkraćem, fantastično“ iskustvo.

Pevačica džez-soul orijentacije Veletanlićeva pročula se sedamdesetih godina nastupima na festivalima zabavne muzike sa pesmama kao što su „Milo moje“, „Zlatni dan“ i „Nikad više“.

Povezana vest:  Amira Medunjanin zakazala tri koncerta u Kombank dvorani

-Matrica za pesmu koju smo radili imala je prizvuk soula i fanka sedamdesetih i logično nam je bilo, ako već zovemo goste, da pozovemo našu najveću divu te muzike – istakao je pevač „Darkvuda“ Dejan Vučetić-Vuča.

Prema njegovim rečima, saradnju je olakšalo to što je član „Darkvuda“ klavijaturista Vasil Hadžimanov sestrić Veletanlićeve.

Povezana vest:  Lovefest proglašen za najbolji festival u regionu

Prethodni CD „Jedinstvo“ Beograđani su objavili 2008. godine, a Vučetić je za pesme sa novog albuma „Darkvuda“ rekao da poseduju kao „zajedničku crtu organsku atmosferu sa ‘gruvi’ matricama“.