darkvud0

Darkvudi objavili singl sa Biserom Veletanlić

 

Beogradski alternativni sastav „Darkvud dab“ objavio je danas singl „Nešto sasvim izvesno“, sa gostujućom pevačicom Biserom Veletanlić, koji se može besplatno preuzeti u dve verzije preko sajta exitmusic.tv.

Članovi „Darkvud daba“ su na konferenciji za novinare rekli da je pesma „Nešto sasvim izvesno“, za koju je snimljen i spot, najava njihovog novog albuma koji će od kraja juna biti dostupan besplatno preko exitmusic.tv, dok će se u prodaji naći CD u izdanju „Odličnog hrčka“.

Povezana vest:  Green Love: Tehno dive prave žurku 9. marta na Spensu

Basista Miki Ristić rekao je da je Veletanlićeva „Nešto sasvim izvesno“ otpevala „iz prve“, da je za novi album „Darkvuda“ snimila još jednu stvar, a saradnju sa pevačicom opisao je kao „u najkraćem, fantastično“ iskustvo.

Pevačica džez-soul orijentacije Veletanlićeva pročula se sedamdesetih godina nastupima na festivalima zabavne muzike sa pesmama kao što su „Milo moje“, „Zlatni dan“ i „Nikad više“.

Povezana vest:  Belef posvećen novom talasu

-Matrica za pesmu koju smo radili imala je prizvuk soula i fanka sedamdesetih i logično nam je bilo, ako već zovemo goste, da pozovemo našu najveću divu te muzike – istakao je pevač „Darkvuda“ Dejan Vučetić-Vuča.

Prema njegovim rečima, saradnju je olakšalo to što je član „Darkvuda“ klavijaturista Vasil Hadžimanov sestrić Veletanlićeve.

Povezana vest:  Koncert iznenađenja Lene Kovačević 25. februara u Beogradu

Prethodni CD „Jedinstvo“ Beograđani su objavili 2008. godine, a Vučetić je za pesme sa novog albuma „Darkvuda“ rekao da poseduju kao „zajedničku crtu organsku atmosferu sa ‘gruvi’ matricama“.