ThisMustBeThePlace

Dirljiva filmska priča „Ovo mora da je to mesto“ od 29. marta u bioskopima

Od 29. marta domaća publika imaće prilike da pogleda novo ostvarenje italijanskog reditelja Paola Sorentina – “Ovo mora da je to mesto”.

Neobična drama sa elementima komedije okupila je važna imena filmske i muzičke scene. Glavne uloge tumače Šon Pen i Frensis Mekdormand, a Dejvid Birn, frontmen grupe “Talking heads”, koji je bio zadužen za muziku, u filmu se pojavljuje i kao glumac igrajući upravo – Dejvida Birna.

Povezana vest:  Met Dilon i Brendan Frejzer u kriminalističkoj komediji

„Ovo mora da je to mesto“ prati Šajena, bivšu rok zvezdu, koja se i dalje oblači u gotik fazonu i dobro živi u Dablinu zahvaljujući staroj slavi. Zbog smrti oca, sa kojim nije bio u dobrim odnosima, vraća se u Njujork. Tamo otkriva da je otac imao opsesiju: da se osveti za poniženje koje doživeo u Aušvicu. Šajen odlučuje da nastavi tamo gde je njegov otac stao i započinje putovanje po Americi.

Povezana vest:  U pripremi tri filma o Lensu Armstrongu

Na prošlogodišnjem, 64. Kanskom festivalu, „Ovo mora da je to mesto“ osvojio je specijalnu nagradu Ekumenskog žirija. Pred domaćom publikom film je premijerno bio prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Paolo Sorentino je italijanski reditelj i scenarista. Rođen je u Napulju. Međunarodni uspeh postigao je 2004. godine za triler “Posledice ljubavi” (Le conseguenze dell’amore). Film prati priču usamljenog biznismena kog je mafija iskoristila kao svog piona. “ Posledice ljubavi” osvojio je mnoge nagrade i bio nominovan za „Zlatnu palmu“ 2004. godine u Kanu. Naredna Sorentinova ostvarenja bila su „Porodični prijatelj“ (L’amico di famiglia) and „Il Divo“, koji je nagrađen Nagradom žirija u Kanu.

Povezana vest:  Kuper: Mama će mi biti pratilja na Oskarima

„Ovo mora da je to mesto“ je debitanstki film Paola Sorentina na engleskom jeziku.

Trejler možete pogledati OVDE!