MTV Reporterka Andjelija Stojkovic

MTV REPORTERI ISTRAŽUJU: SUDBINA „TUŽNE MORAVE“ GODINU DANA NAKON AKCIJE ČIŠĆENJA

Danijela Šegan, autor i voditelj emisije „U centru“ televizije Studio B, i MTV Reporter saznaju zašto u Srbiji ne postoji regulisan sistem čuvanja vredne arhivske građe

Saša Stojković, programski direktor „OK Radija“ iz Vranja, i MTV Reporter otkrivaju zašto, godinu dana nakon početka radova na čišćenju dela toka Južne Morave kod Vranja, problem zagađenja i dalje nije rešen

Mladi iz Srbije su rekli na kakve probleme nailaze u svojoj lokalnoj zajednici. MTV im je pružio način i znanje kako da za to čuje što veći broj ljudi. Rezultat je emisija „MTV Reporteri“, koja ovog četvrtka u 14:00 donosi dve nove priče.

Povezana vest:  Glumac Miloš Timotijević u društvu vučice sa Vol Strita

Arhivska građa u Srbiji propada. Razlog tome jeste odsustvo uređenih zakona koji bi regulisali čuvanje materijala za arhive na sigurnom mestu i na pravi način. MTV Reporterka Marina Radičević skrenula je pažnju javnosti na ovaj problem i pokušala da sazna kada će se nešto preduzeti po ovom pitanju.  Autorka i voditeljka emisije „U Centru“ na RTV Studio B, Danijela Šegan, pružila je Marini mentorsku podršku na ovom prilogu.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Pripreme za izbacivanje i Sorajin zagrljaj od pet sekundi

U okviru druge reportaže, MTV Reporterka Anđelija Stojković iz Vranja nas je podsetila na „Tužnu Moravu“ – deo sliva Južne Morave kojem preti ekološka katastrofa usled ogromnog zagađenja. Godinu dana nakon prve akcije čišćenja, na priobalju su i dalje primetne velike količine raznog nerazgradivog otpada, a mentorsku pomoć na otkrivanju pozadine ove priče Anđeliji je pružio njen otac – Saša Stojković, programski direktor „OK Radija“ iz Vranja.

Povezana vest:  Stan Against Evil maraton za Noć veštica na AMC kanalu

Gledaoci mogu glasaju za najbolju reportažu na sajtu www.mtvreporteri.com!

MTV Reporteri

Premijerno: utorkom i četvrtkom od 14:00

Reprize: sreda i petak u 07:50 // nedelja u 15:50

Samo na vašem MTV kanalu!