PETR_CEH_POLJSKA_CESKA

EURO 2012

Česi pobedili Grke i iskupili se za startni debakl

 

Fudbalska reprezentacija Češke savladala je večeras u Vroclavu selekciju Grčke sa 2:1 (2:0), u drugom kolu A grupe prvenstva Evrope. Na Gradskom stadionu, pred oko 40.000 gledalaca, sudio je Stefan Lanoj iz Francuske. Strelci: Jiraček u 3. i Pilar u 6. za Češku, a Gekas u 53. minutu za Grčku.

Žuti kartoni: Rosicki, Jiraček, Kolar (Češka), Torosidis, Papadopulos, Salpingidis (Grčka).

Češka: Čeh, Gebre Selasije, Kadlec, Sivok, Limberski, Plašil, Hubšman, Jiraček, Rosicki (od 46. Kolar – od 90. Rajtoral), Pilar, Baroš (od 64. Pekhart).

Povezana vest:  Olić: Bićemo ispred Srbije u kvalifikacijama

Grčka: Kalkijas (od 23. Sifakis), Torosidis, Papadopulos, Kacuranis, Holebas, Fotakis (od 46. Gekas), Manijatis, Karagunis, Salpingidis, Samaras, Fortunis (od 71. Mitroglu).

Česi su se iskupili za startni debakl od Rusije i zasluženom pobedom nad Grcima ostali u igri za drugu fazu kontinentalnog šampionata. Igrali su bolje i organizovanije, stvorili više šansi i na kraju rutinski sačuvali ogromnu prednost iz prvog poluvremena. Grci nisu ispunili očekivanja. Borili su se koliko su mogli, ali sva njihova koncepcija srušena je nakon brzometno primljenih golova, u roku od samo tri minuta na početku utakmice. Od tog šoka nisu uspeli da se oporave, pa su stihijske napade u nastavku bez većih problema blokirali protivnički defanzivci.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Određeni termini osmine finala

Tokom prvog poluvremena Grci bezmalo nisu uputili nijedan jedini šut prema golu Čeha. Pogodili su mrežu osam minuta nakon odmora, kada je Gekas iskoristio nesporazum između Sivoka i golmana Čeha, i to je bilo sve što su uspeli da urade. Nakon ovog poraza prvak iz 2004. godine ima minimalne šanse da prođe grupu, jer se u poslednjem kolu u subotu sastaje sa Rusijom.

Povezana vest:  Napredak odneo sva tri boda iz Novog Sada

Češka je danas završila posao u roku od tri minuta, posle silovitih naleta na početku utakmice. Jiraček i Pilar ekspresno su savladali golmana Kalkijasa i sačuvali šanse nacionalnom timu da se probije u drugi krug. U poslednjem kolu Češka u subotu igra protiv domaćina Poljske.