jelena_jankovic_2012

VIMBLDON 2012

Janković eliminisana već na startu Vimbldona

 

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je već na startu gren slem turnira u Vimbldonu pošto je danas u prvom kolu izgubila od Belgijanke Kim Klajsters sa 2:0 u setovima – 6:2, 6:4. Jankovićeva je novim porazom potvrdila veoma lošu formu ove sezone. Nesigurna i bez sampouzdanja nikako nije uspevala da stabilizuje igru i nametne odgovarajući ritam protiv Belgijanke, koju je do sada samo jednom pobedila u osam međusobnih duela.

Povezana vest:  Ana Ivanović: Deco, čitajte knjige

Klajsters je lako dobila prvi set, a ozbiljniji otpor Srpkinja je pružila u drugom. Kada je brejkom povela sa 2:1 činilo se da bi mogla da se vrati u meč, međutim, Klajsters je odmah uzvratila i potom preokrenula na 4:2. Uzaludan je bio kratkotrajni bljesak Jankovićeve za izjednačenje na 4:4. Katastrofalnim forhend udarcima napravila je brojne neiznuđenje greške i ponajviše svojom krivicom trasirala je put iskusnoj Belgijanki do pobede.

Povezana vest:  ATP BARSELONA, Verdasko osvojio turnir u Barseloni

Jankovićeva se tako pridružila Vesni Dolonc, koja je ranije danas izgubila od Bugarke Cvetane Pironkove, dok je Bojana Jovanovski dobila meč protiv Grkinje Eleni Danilidu.