ministarka_alisa_maric

Alisa Marić u Atini među sportskim legendama

Ministarka omladine i sporta u Vladi  Repulike Srbije, prof. dr Alisa Marić sa saradnicima prisustvovaće manifestaciji „Srbi u grčkom sportu“, koja će biti održana u petak 5. oktobra u Atini. Ova svečanost,  organizovana u čast srpsko-grčkog sportskog  prijateljstva i partnerstva, odvija se pod pokroviteljstvom  predsednika Grčke Karlosa Papuljasa.

Na sutrašnjoj manifestaciji gradovi Atina i Pirej će odati počast dvojici naših trenera: Želimir Obradović, dugogodišnji šef stručnog štaba Panatinaikosa, sa kojim je, pored ostalog, osvojio i pet titula prvaka Evrope, postaće počasni građanin Atine, a isto priznanje Pirej će dodeliti Dušanu Ivkoviću sa kojim je Olimpijakos stigao do svoja jedina dva naziva najboljeg kluba Evrope.

Povezana vest:  SNUKER, O'Saliven u finalu Svetskog prvenstva u Šefildu

U izložbenom prostoru „Megaro muzikisa”, gde se održava centralna proslava, biće emitovan za ovu priliku specijalno snimljen film o srpski sportistima, a postavljena je i izložba sa 130 fotografija koje svedoče o sportskim vezama dva naroda, kao i knjiga „Srbi u grčkom sportu“. Ona sadrži 30 priča-portreta trenera i sportista koji su doprineli unapređenju grčkog sporta, od kojih će se većina okupiti u Atini, a među njima su: Željko Obradović, Dušan Ivković, Božidar Maljković, Sava Grozdanović, Stjepan Bobek, Branko Stanković, Todor Veselinović, Dušan Bajević, Dragan Šakota, Vlade Đurović, Branislav Prelević, Nikola Stamenić, Petar Trbojević, Zoran Gajić, Ivan Miljković, Dejan Brđović, Željko Tanasković, Predrag Đorđević, Ilija Ivić, Darko Kovačević, Žarko Paspalj, Dragan Tarlać, Milan Tomić, Predrag Stojaković, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Dušan Osmanagić i Goran Maksimović.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Počinje borba za titulu, Olimpija gostuje u „Pioniru“

Pored ministarke Alise Marć i brojnih sportista iz Srbije, svečanosti u Atini prisustvovaće i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Predrag Peruničić.