borba kjokusinakji

KJOKUŠINKAI

EP ZA JUNIORE U SMEDEREVU

Sparing juniora na Crvenom krstu

U Smederevu 8. decembra u novoj hali na programu je juniorsko evropsko prvenstvo u kjokušinkajiju. organizator Šampionata je Kjokušinkaji savez Srbije a pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Prema rečima organizatora očekuje se oko 220 takmičara iz 27 zemalja.

Po završetku finala za juniore publika će biti u prilici da vidi dvomeč između boraca Srbije i Japana u seniorskoj konkurenciji a kako kaže Žarko Petković, prvi čovek nacionalne federacije to će biti pravi spektakl a ujedno i prvi put borce Japana na delu.

Povezana vest:  Pižurica i Jovanovićeva šampioni 41. „Vojvođanske zlatne rukavice“

-Ovo je veoma važno takmičenje za srpski kjokušinkaji sport. U toku je smena generacije a 94 godište koje spada u kategoriju izlaznih juniora je njihova šansa da se dokažu i nametnu saveznom selektoru Milanu Periću za dalja seniorska takmičenja. Imamo veliko iskustvo u organizaciji velikih takmičenja i zahvaljujući tome dobili smo poverenje Iko kjokušikajikan svetske federacije za juniorsko prvenstvo Starog kontinenta – rekao je Žarko Petković.

Povezana vest:  TEKVONDO, Marija Perišić osvojila bronzu na EP za mlade

Kao potvrda kvaliteta u Smederevu će boraviti član internacionalnog Iko kjokušinkajikan komiteta Katsušito Goraji iz Japana i tim menadžer japanskog tima Kentaro Tanaka kategorijski svetski prvak. njih dvojica će dan posle Šampionata na Starom difu u Beogradu održati kjokušinkaji seminar.

-Posle finala juniora na tatami će izaći Juta Savamura, Juta Takahaši, prvaci Japana a njima će se suprotstaviti srpski borci Saša Stošić i Miloš Miljković, obojica iz Smedereva. Siguran sam da će, kao  uvek, hala u Smederevu biti puna i da će domaća publika imati prilike da uživa u prazniku kjokušinkajia jer će tog dana biti centar Evrope našeg borilačkog sporta.

Povezana vest:  TEKVONDO, Posle Milice Mandić i Damir Fejzić od zlata

Sparing na Crvenom krstu

U petak u 20,30 na Crvenom krstu, u hali SD Radnički Kjokušinkaji savez Srbije održava peti sparing kao deo priprema srpskih reprezentativaca za nastupajući Šampionat Evrope. Selektor Milan Perić imaće prilike da, još jedanput, proceni napredak srpskih juniora i to će mu dati uvid u njihov napredak od početka priprema.