Intimna regija je jedan od najosetljivijih delova ženskog tela, a njeno zdravlje i prirodni balans izuzetno su podložni dejstvu spoljašnjih uticaja. Pravilna intimna nega je ključna kako bi se zaštitili od pojave neželjenih infekcija, upala i iritacija.

– Sintetički veš nije preporučljiv jer omogućava stvaranje uslova za brzi razvoj bakterija.  Preporučljivo je da nosite pamučni veš koji omogućava koži da diše.

– Održavanje odgovarjućeg nivoa pH je izuzetno važno, jer svaka neravnoteža  može smanjiti broj ili kvalitet laktobacila, čime se stvara mogućnost za pojavu infekcija. Najčešći simptom povećanja ili smanjenja nivoa pH intimne regije je osećaj iritacije.

– Laktobacili (mlečna kiselina) su najprirodniji način zaštite intimnog područja, a ujedno regulišu balans intimne flore i na taj način štite čitavu intimnu zonu tela od bakterija i štetnih spoljnih uticaja. Pomažu u uspostavljanju biološke ravnoteže i održavanju konstantno niskog nivoa pH vrednosti.

Povezana vest:  Bangkok se nalazi na prvom mestu Global Destinations Cities Index 2016 liste kompanije Mastercard

– Najčešći uzroci neravnoteže nivoa pH u intimnoj regiji mogu biti antibiotici, kontraceptivne pilule, slatkiši, toplota i menstracija.

– Ne preporučuje se korišćenje sunđera za kupanje pri čišćenje intimne regije, jer je u ovoj zoni koža osetljivija i može doći do pojave crvenila i iritacija.

– Da bi se sprečila ubrzana reprodukcija mikroba tokom menstrualnih dana, preporučuje se menjanje higijenskih uložaka na svaka dva do tri sata. Takođe se preporučuje intenzivnije čišćenje intimne zone tela korišćenjem proizvoda za intimnu higijenu kao što su losioni ili vlažne maramice sa odgovarajućim nivoom pH.

– Nakon tuširanja preporučuje se korišćenje mekanih i u potpunosti suvih peškira. Peškire treba menjati na svaka dva dana i takođe se preporučuje da imate posebne peškire koji ćete koristiti samo za intimnu zonu tela.

Povezana vest:  Mesi, Vil Smit i Miško Dilin: Bivši farmer promoviše Egipat!

– Sapuni i gelovi za tuširanje mogu prouzrokovati nelagodnost, jer njihova pH vrednost ne odgovara osetljivom vaginalnom području. Stoga koristite posebne proizvode za intimu negu koji štite prirodnu ravnotežu mikroflore ove osetljive regije.

NIVEA Intimo proizvodi, prilagođeni su specifičnim potrebama intimne zone i sadrže blage formule sa mlečnom kiselinom koja održava pH nivo intimne regije i pomaže u očuvanju prirodne zaštitne barijere. Pažljivo odabrani sastojci sprečavanju nastanak iritacija kože i pomažu u odbrani od štetnih bakterija. Sve formule su ginekološki i dermatološki testirane, ne sadrže sapun, alkohol i boje – za prijatan osećaj tokom čitavog dana.

NIVEA Intimo Fresh

Osvežavajući losion za pranje, sa aloe verom i mirisom belog čaja, nežno čisti i osvežava područje intimne regije, pružajući prijatan osećaj svežine i sigurnosti tokom čitavog dana.

Takođe dostupno i kao maramice za intimnu negu koje možete koristiti i van kuće.

Povezana vest:  Potrošači su ponovo izabrali – Zaječarsko pivo omiljeno u Srbiji

250 ml, okvirna cena: 349 din

20 kom, okvirna cena: 199 din

NIVEA Intimo Mild

Blagi losion za pranje sa bio uljem jojobe i prirodnim ekstraktom kamilice pomaže u održanju prirodnog pH nivoa intimne regije. Za osećaj prijatnosti, zaštite i sigurnosti svakog dana.

Takođe dostupno i kao maramice za intimnu negu koje možete koristiti i van kuće

250 ml, okvirna cena: 349 din

20 kom, okvirna cena: 199 din

NIVEA Intimo Sensitive

Blagi losion za pranje, sa prirodnim ekstraktom kamilice i pantenolom, nežno čisti osetljivu kožu intimne zone. Formula je posebno pogodna u periodima hormonskih promena. Sprečava nastanakiritacija i pojavu nelagodnog osećaja u području intimne regije.

250 ml, okvirna cena: 349 din

 

Navedene cene su predložene maloprodajne cene proizvođača