Kultni američki modni brend Levi’s nedavno je proslavio lansiranje 505 C džinsa koncertom rok legende Debbie Harry, kojoj su društvo pravili Matt Katz-Bohen, DJ Zoë Kravitz i Jimmy Giannopoulos. Događaj kojim je obeležena renesansa modela čiju slavu su svetom pronele zvezde poput Blondie, Ramonsa i Rolling stonsa održan je u Njujorku u Bowery Ballroom-u.

505 C: Farmerke 505 rođene su daleke 1967. godine, što koincidira sa kulturnom eksplozijom u Kaliforniji i čuvenim „Summer of Love“. Džins doživljava svoj vrhunac sa punk scenom 70-tih godina zahvaljujući muzičarima poput Debbie Harry i The Ramones. 505 postaju sinonim umetnika pionira i muzičara koji su definisali dekadu, a čiji uticaj veoma izražen i danas. Bogato nasleđe brenda kotrlja se i kroz model 505 C dostupan i u sezoni jesen/zima 2016. tačno na 50. rođendan originala. Sve se dešava u vreme kada ljudi žude za autentičnoću ali i povratkom vintage stila.

„Blue denim je oduvek bio sinonim pravog američkog stila i sećam se kada su deca u istočnom bloku, pre nego što je zid pao, tražila jeans. Levi’s je učinio da se mnogi snove ostvare!”  — Debbie Harry.

Model je inače nastao iz potrebe potrošača da ponesu kroj u kojem će živeti, zabavljati se. Ove farmerke su modernizovane uz dodatak C kao oznaka za kastmizaciju i zaokret od ravne nogavice ka savršenom slim fit modelu.

Povezana vest:  Koji sat nosi Donald Tramp