Nakon Stefana Birčevića, još jedan član naše košarkaške reprezentacije koja je na nedavno završenim olimpijskim igarama u Riju osvojila srebrnu medalju, sastavio je dobitni tiket u akciju „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“. Reč je o Marku Simonoviću. Popularni Simon se rado odazvao pozivu za učešće u ovom projektu koji organizuje kompanija Mozzart i koji za cilj ima doniranje svih dobitaka organizacijama ili pojedincima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prilikom sastavljanja tiketa, naš poznati košarkaš je izjavio: „Nadam se da će proći Mozzartov humanitarni tiket i da će donacija otići u prave ruke. Dobitak namenjujem Para tekvondo klubu Gitros iz Novog Sada, ali bih voleo da bude usmeren za Dejanu Baćko iz Bačke Palanke koja se sprema za odlazak na takmičenje i kojoj smo i mi sportisti donirali određena sredstva. Njima ovo mnogo znači, to su isto sportisti koji brane svoju zemlju i koji daju svoj maksimum i eto, bila je neka želja da se njima pomogne. Akcija je sjajna, samo tako nastavite! Ja sam uvek za sport!“

Povezana vest:  PARAĆINCI NA OBNOVLJENOM TERENU

Markove nade su uslišene i na obostranu radost, donacija je realizovana. On je ovom prilikom pokazao šta znači kolegijalnost i kako se može pomoći i kolegama iz drugih sportova. Ova donacija izuzetno je obradovala predstavnike kluba Gitros.

„Utisci su veoma pozitivni, raduje nas što kompanija Mozzart realizuje ovakav vid pomoći jer vaše malo nama znači mnogo! Nadam se da će i ubuduće i ostale kompanije nastaviti sa ovakvom humanitarnom akcijom. Ova donacija nam trenutno mnogo znači jer će nam pokriti deo troškova za odlazak na Evropsko Para tekvondo prvenstvo koje se održava u Varšavi, u Poljskoj. Nadamo se da ćemo, uz pomoć ove donacije, ostvariti dobre rezultate na prvenstvu i samim tim početi sa skupljanjem bodova za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine. Ovim putem želim u ime Srpskog para tekvondo saveza i Para tekvondo reprezentacije Srbije da se zahvalim na donaciji kompaniji Mozzart i našem proslavljenom košarkašu a pre svega dobrom čoveku, Marku Simonoviću.“

Povezana vest:  Huawei ostvario snove fudbalskih fanova

Kada je pokrenut ovaj humanitarni projekat, cilj je bio da se uz malo sreće i znanja pomogne socijalno najugroženijim ustanovama i pojedincima iz svih krajeva Srbije. U nadi da će se u narednom periodu realizovati još mnogo donacija sa dobitnih humanitarnih tiketa, kompanija Mozzart se ovde neće zaustaviti.