„Jutros sam bacila novčic u fontanu i novi raspored pravila u stanu“ deo je pesme Goce Tržan, koju je pevušila dok je razmišljala o uvođenju novina u svoju svakodnevicu. U želji da pruži doprinos zaštiti životne sredine, popularna pevačica odlučila je da razvrstava ambalažni otpad i da aktivno učestvuje u Mesecu reciklaže, koji organizuju zajedno Sekopak i hipermarket Tempo.

Povezana vest:  Poznati predstavili Nike Lunar Force 1 Duckboot

Goca Tržan je reciklirala svoj otpad i pozvala sve građane Beograda, Novog Sada i Niša da se uključe u jednu od najvećih akcija za čistije životno okruženje.

Sve do 30.oktobra, svakog vikenda u periodu od 10 do 16 časova ispred hipermarketa Tempo Ada Beograd, Novi Sad i Niš postavljena su reciklažna ostrva gde je moguće odložiti karton, papir, pet, metal, staklo, limenke i upotrebljenu Tetra Pak ambalažu. Svako Eko ostrvo se sastoji iz 3 jedinice, opremljene specijalnim kontejnerima, koje su označene crvenom, žutom i plavom bojom, a u cilju lakšeg razvrstavanja materijala. Ovako sakupljen ambalažni otpad redovno se odnosi na dalju preradu u neke od reciklažnih centara.

Povezana vest:  Hailey Baldwin u novogodišnjoj kampanji brenda GUESS