U Farmeceutskim savetovalištima za atopijski dermatitis i Savetovalištima za dijabetičare, možete dobiti stručne savete specijalno edukovanih farmaceuta i ostvariti pravo na specijalne poklone i pogodnosti kupovine

Isušena može biti svaka koža bilo kom tipu da pripada. Kseroza, što je medicinski naziv suve kože (od grčkog „xero“ što znači „suvo“,  a „osis“ znači „bolest“), odrednica je koja uključuje suvu kožu izazvanu raznim, spoljašnjim i unutrašnjim, uzrocima. Ali, novija naučna istraživanja, kada je kseroza u pitanju, sve više pažnje posvećuju činjenici da su simptomi suve kože u velikom broju slučajeva povezani sa drugim kožnim oboljenjima, poput atopijskog deramtitisa, ili oboljenjima poput dijabetesa tipa 1 i 2. Zahvaljujući tim saznanjima, medicina sve češće problemu suve kože pristupa na holistički način i ukazuje da se dugotrajniji rezultati u ublažavanju simptoma suve i atopijski suve kože, mogu postići samo uz adekvatnu rutinu nege kože.

U toku više od jednog veka postojanja, Eucerin, kao dermokozmetički brend, u bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima, posebnu pažnju posvećuje nezi suve kože. Rezultat te dugotrajne saradnje su preparati iz nekoliko Eucerin linija, koji svojom formulacijom zadovoljavaju sve kriterijume nege suve i atopijski suve kože – nadoknađuju vlažnost, jačaju zaštitinu funkciju kože i smanjuju dalji gubitak vlage.

Povezana vest:  Plazma na dečijem filmskom festivalu – Kids Fest

Ali, Eucerin ekspertiza u ovoj oblasti ne završava se samo na formulaciji preparata neophodnih za negu suve i atopijski suve kože, već se proteže i na stručna saznanja koja mogu doprineti smanjenju uzročnika i faktora koji doprinose pojavi simptoma. Upravo ove teme bile su predmet edukacije za farmaceute ZU Apoteka Lilly drogerie, koje je u proteklom periodu organizovao Eucerin Srbija. Cilj ovih edukacija bila je priprema za rad u “Farmaceutskim savetovalištima za atopijski dermatitis” i “Savetovalištima za borbu protiv dijabetesa”, koja su počela sa radom i biće aktivna do proleća 2017.godine.

Farmaceutska savetovalište za atopijski dermatitis

 U 10 odabranih apoteka lanca ZU Apoteka Lilly drogerie posebno edukovani farmaceuti „Farmaceutskog savetovališta za atopijski dermatitis“, odgovoriće na sva vaša pitanja o pravilnoj i redovnoj nezi kože u cilju ublažavanja i preveniranja simptoma atopijskog dermatitisa kod beba, dece i odraslih. U „Farmaceutskim savetovalištima za atopijski dermatitis“, možete ostvariti i pravo na kupovinu Eucerin preparata za negu atopijski suve kože pod posebno povoljnim uslovima. „Farmaceutska savetovališta za atopijski dermatitis“ biće aktivna do 28.februara 2017.godine.

Povezana vest:  Dr. Oetker puding za tim iz snova!

Savetovališta za dijabetičare

 U “Savetovalištima za borbu protiv dijabetesa”, u takođe 10 odabranih apoteka lanca ZU Apoteka Lilly drogerie, osobe obolele od dijabetesa imaju mogućnost da u razgovoru sa farmaceutima specijalno edukovanim u ovoj oblasti, dobiju savete o pravilnoj ishrani i nezi svoje kože i ostvare popust na kupovinu Eucerin preparata za negu koji klinički dokazano odgovaraju specifičnim potrebama suve kože obolelih od dijabetesa. “Savetovališta za borbu protiv dijabetesa” biće aktivna do 31.marta 2017.godine.

INFO PLUS: U ostalim prodajnim objektima ZU Apoteka Lilly drogerie, zainteresovani će moći da dobiju flajere sa informacijama o apotekama u kojima su organizovana savetovališta. Više informacija o aktivnostima i radu savetovališta saznajte na sajtu www.eucerin.rs i www.lilly.rs.

  • Preparati iz Eucerin® linija namenjenih suvoj i atopijski suvoj koži ne sadrže parabene, boje i mirise. Njihova efikasnost i dobra podnošljivost na koži potvrđena je kliničkim i dermatološkim studijama:

Eucerin AtopiControl  linija sadrži ulje za kupanje, losion za telo, kremu za negu kože lica i kremu za područja kože

u akutnoj fazi oboljenja. Formulacija ovih preparata kombinuje regenerišuće omega-6 masne kiseline, koje umiruju i hrane obolelu kožu istovremeno obnavljajući prirodnu zaštitnu funkciju kože, i likokalkon A, za obnavljanje i jačanje barijerne funkcije kože. Osim što pružaju osnovnu negu i intenzivno hidriraju kožu, preparati iz Eucerin AtopiControl linije ublažavaju sve simptome koji su povezani sa atopičnom kožom. Acute Care krema, dodatno, sadrži mentoksipropandiol, koji deluje protiv svraba, i dekandiol, koji deluje antibakterijski, efikasno suzbijajući razvoj bakterija usled stalnog češanja. Eucerin AtopiControl Acute Care krema, pruža efikasno olakšanje tokom akutne faze bolesti, a pogodna je, kao i preparati iz cele linije, i za osetljivu dečju kožu i kožu beba od trećeg meseca.

Povezana vest:  NIVEA predstavlja unapređenu Q10 liniju za učvršćivanje kože

 

 

  • Eucerin® Urea Repair Plus linija trenutno ublažava i na 48 sati odlaže pojavu simptoma suve kože. Ova linija obuhvata: losion za telo sa 5% i 10% uree, krema za ruke sa 5 % uree i krema za stopala sa 10% uree. Eucerin® Urea Repair Plus linija sadrži jedinstvenu, visoko efikasnu kombinaciju svih koži neophodnih prirodnih vlažećih sastojaka koji se bore protiv suve i veoma suve kože tela.