Magnezijum je neophodan mineral za pravilan rad više od 350 funkcija u organizmu, a naročito za rad  nervnog sistema i mišića. Naše srce može pravilno da radi, samo ukoliko ima dovoljno magnezijuma u organizmu. Nedostatak magnezijuma povećava rizik od srčanih tegoba, kao što su bolovi, aritmija i povišen krvni pritisak.

Međutim, manje je poznato da nije svaki oblik magnezijuma funkcionalan. Veoma je važno odabrati pravi oblik magnezijuma, a to je magnezijum u obliku hidrogen-karbonata, koji se lako rastvara i dopire do svake ćelije organizma.

Povezana vest:  ETIHAD AIRWAYS PROGLAŠEN ZA VODEĆU SVETSKU AVIO-KOMPANIJU OSMU GODINU ZAREDOM

Stručnjaci su utvrdili da 1l Mg Mivela vode sadrži funkcionalni magnezijum u količini koja je u skladu sa dnevnim potrebama organizma. Ova voda sadrži visok nivo rastvorljivog, hidrogen-karbonatnog oblika magnezijuma koji smanjuje tonus krvnih sudova, čineći ih elastičnim i time doprinosi uravnoteženju vrednosti krvnog pritiska. Ukupan mineralni sastav Mg Mivele doprinosi povećavanju eliminacije viška tečnosti preko bubrega, što dodatno doprinosi smanjenju krvnog pritiska.

Povezana vest:  HUAWEI P10 U TELENORU SRBIJA

Redovnom konzumacijom Mg Mivela vode zadovoljavaju se dnevne potrebe organizma za ovim, po zdravlje i život veoma važnim mineralom, bez oscilacija, karakterističnih za unos magnezijuma u drugim oblicima. Uzimajući u obzir sve blagotvorne efekte, ova voda se svrstava u vode koje pozitivno utiču na očuvanje zdravlja i prevenciju.