Kompanija Tetra Pak najavljuje novu verziju ambalaže  Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge sa LightCap™ 30 zatvaračem organskog porekla. Ovo je prva aseptična kartonska ambalaža u svetu koja je dobila Vinçotte sertifikat najviše klase za upotrebu obnovljivih materijala.

Nova ambalaža proizvedena je od  tankog plastičnog sloja i zatvarača organskog porekla, koji su napravljeni od polimera dobijenih iz šećerne trske. U kombinaciji sa kartonom, ovim se udeo materijala iz obnovljivih izvora u ambalaži povećao na više od 80%, što predstavlja donji prag za dobijanje sertifikata sa četiri zvezdice od svetski priznate belgijske agencije Vinçotte za ocenjivanje obnovljivog sadržaja materijala u ambalaži.

Povezana vest:  LIFTACTIV FRESH SHOT ANTIOKSIDATIVNI TRETMAN PROTIV UMORNOG IZGLEDA KOŽE

Nova ambalaža takođe ima karbonski otisak do 17% manji od standardne ambalaže, prema nezavisnoj analizi životnog ciklusa koju je sproveo Švedski institut za ekološka istraživanja.

“Povećana upotreba obnovljivih materijala, koji su definisani kao prirodni resursi koji se vremenom mogu  dopunjavati, igra značajnu ulogu u smanjenju nestašice resursa i klimatskim promenama“, rekao je Philippe Dewolfs, predsednik Sertifikacionog odbora Vinçotte. Ovo je jedina aseptična kartonska ambalaža za koju smo do sada dali sertifikat i ispunjava uslove za sertifikat sa četiri zvezdice.“

Povezana vest:  MANILA GRACE novitet u ponudi FASHION&FRIENDS

Čarls Brend (Charles Brand), izvršni potpredsednik za upravljanje i komercijalno poslovanje u kompaniji Tetra Pak rekao je: Došlo je do rastućeg trenda da potrošači žele da urade više za našu planetu, i žele da u tome pomognu vlasnici robnih marki. Sa originalnim sertifikatom Vinçotte, naša nova ambalaža pruža klijentima kredibilne informacije koje mogu da podele sa potrošačima, a što im pomaže da se njihovi proizvodi razlikuju.

Povezana vest:  Hemofarm obeležio 58 godina uspešnog poslovanja

“Naš krajnji cilj je da našu ambalažu proizvodimo isključivo od obnovljivih materijala kojima se upravlja na održiv način. Pokretanje nove ambalaže Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge sa LightCap™ 30 zatvaračem organskog porekla predstavlja značajnu prekretnicu za nas na tom putu.“

Nova verzija ambalaže Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge sa LightCap™ 30 zatvaračem organskog porekla dostupna je klijentima širom sveta. Prelazak na novu verziju ne zahteva dodatne kapitalne investicije u opremu.