Mozzartova akcija „Novi dresovi za nove šampione“ nastavljena je u Mačvanskom okrugu, u mestu Koceljeva, iz kog potiče fudbaler sa statusom legende i najbolji strelac jugoslovenskog fudbala, Slobodan Santrač.

Fudbaleri koceljevačkog fudbalskog kluba „Radnički“ koji se trenutno takmiče u Mačvanskoj okružnoj ligi, petom rangu takmičenja obradovali su se donaciji koja im je uručena malo pre proslave osamdesetog rođendana kluba. Uručenje donacije obavljeno je na uplatnom mestu kompanije Mozzart, u Nemanjinoj ulici.

FK „Radnički“ iz Koceljeve osnovan je 14. aprila 1937. godine i od tada je promenio nekoliko naziva, da bi od šezdesetih godina prošlog veka poneo ime koje i danas nosi. Klub su osnovali a i danas u njemu igraju radnici i studenti iz Koceljeve i okoline, a osim prvog tima za klub igra i nekoliko mlađih selekcija. Klub igra na terenu koji je projektovao legendarni golman Crvene Zvezde Srđan Mrkušić. Perspektiva kluba je takmičenje u Srpskoj ligi gde je ovaj klub igrao već tri puta, osvojivši u 2001. godini treće mesto.

Povezana vest:  Konte: Hvala igračima, vreme je za slavlje

„Ovo je veoma mlada ekipa, ali smo spojili drugarstvo pa smo u ligi Pocerina zauzeli 3. mesto u jesenjem delu sezone s ambicijama da uđemo u viši rang takmičenja jer opština Koceljeva to zaslužuje. Ove godine slavimo 80. rođendan kluba, svaka donacija nam puno znači, bilo materijalna, bilo u dresovima, loptama, jer smo klub koji se finansira od sredstava lokalne samouprave i zahvaljujući zaljubljenicima u fudbal koji nam pomažu. Donacija kompanije Mozzart će nam svakako pomoći da sezonu nastavimo rasterećeniji bar što se opreme tiče“, rekao je predsednik FK Radnički iz Koceljeve, Miroslav Stanić, na dodeli sportske opreme.

Povezana vest:  Bogdanović MVP i druge runde plej-ofa Evrolige

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ pokrenuta je u cilju popularizacije sporta u lokalnim zajednicama, kao i razvoja lokalnih sportskih klubova. Nakon uručenja dresova u Koceljevi, kompanija Mozzart će nastaviti akciju podrške klubovima širom naše zemlje u ostvarivanju najboljih rezultata.