Nova sezona u srpskom ragbiju 13 počinje tradicionalnim, petim po redu Rizman kupom koji se u nedelju 26. februara igra na stadionu FK BASK Arena na Carevoj Ćupriji u Beogradu (19.30). Najbolji ragbisti iz domaćih klubova zvanično će otvoriti novu takmičarsku sezonu u utakmici koju je Ragbi 13 federacija ustalila u čast legende svetskog ragbija Augustusa Gasa Rizmana.

Povezana vest:  Peri iz Karpoša MVP 25. kola

Mlađi sin Gasa Rizmana, Džon je bivši selektor naše reprezentacije i veoma je zaslužan za obnavljanje ragbija 13 na ovim prostorima, te otuda datira neraskidiva veza ove legendarne ragbi porodice sa Srbijom. Zbog toga ekipe i nose imena Džona i njegovog starijeg brata Beva Rizmana, takođe značajnog imena u svetskom ragbiju 13.

Ove godine timove će predvoditi kapiten reprezentacije Srbije Dalibor Vukanović i generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Slobodan Manak, a učešće će uzeti trenutno najbolji igrači iz domaćih klubova koji su na raspolaganju. S obzirom na znatno sadržajniji i teži raspored što klupskih, što reprezentativnih obaveza u svim selekcijama, meč na FK BASK Areni će biti dobra provera za ono najbolje što ima da pruži srpski ragbi 13.

Povezana vest:  KUGLANJE, Predloženo ukidanje „majstorica“

Prošle sezone tim Bev je slabio sa 42:40 (32:18), dok je pre dve godine ekipa Džona Rizmana zabeležila pobedu – 30:10 (12:10).