Donacija sportske opreme koju su predstavnici kompanije Mozzart uručili KK „Svilajnac“ stigla je u pravi čas, pa su dobro poznate boje kluba igrači branili već u susretu sa KK „Stragari“ iz Kragujevca. Premijera novih dresova bila je na domaćem terenu u Hali sportova, u kojoj je pre više od dve decenije održan završni turnir Ženskog kupa Jugoslavije u košarci.

Košarkaški klub „Svilajnac“ se takmiči u Drugoj srpskoj ligi i trenutno je prvi na tabeli sa sedam pobeda. Za više od šest decenija postojanja, klub je iznedrio veliki broj talenata, od kojih su se mnogi proslavili u domaćim i stranim klubovima. Ivan Krasić, Vladan Vukosavljević Džo, Aca Mandić, samo su neka od imena koja su nakon iskustva u klubu pomoravskog okruga izgradili uspešne internacionalne karijere. KK „Svilajnac“ već petnaest godina unazad organizuje „Basket festival“, a 2012. godine pobednici turnira u Svilajncu („ekipa sa Limana“) postali su prvaci sveta u basketu „tri na tri“.

Povezana vest:  Radonjić: Ispunili smo glavni cilj

„Naš klub jeste mali, ali je uspešan i ima dugu tradiciju. Vremenom smo, uz veliki trud, rad i volju uspeli da se izdvojimo i izborimo za bolje rezultate i poziciju na tabeli. Ova donacija za nas predstavlja veliku podršku i daje nam veru da će i druge kompanije prepoznati talenat naših mladih nada i podržati naš rad, jer se klub najvećim delom finansira iz sopstvenih sredstava, a delom iz budžeta Opštine Svilajnac. Ovom prilikom bih želeo još jednom da se zahvalim  kompaniji Mozzart i nadam se da ćemo budućim rezultatima opravdati njihovu podršku“, izjavio je Igor Krasić, sekretar i trener kluba.

Povezana vest:  PROGLAŠENI POBEDNICI UMETNIČKOG KONKURSA "BLACK BOX 2017: PAD U BUDUĆNOST"

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ pokrenuta je u cilju popularizacije sporta u lokalnim zajednicama, razvoja lokalnih sportskih klubova i podrške talentima. Nakon Svilajnca, kompanija Mozzart će nastaviti akciju podrške klubovima širom naše zemlje u ostvarivanju najboljih rezultata.