Globe Trade Centre S.A. (GTC), jedna od vodećih kompanija za komercijalne nekretnine u Centralnoj, Istočnoj i Južnoj Evropi, postavila je danas kamen temeljac za izgradnju ADA MALL-A, šoping centra najnovije generacije nadomak Ade Ciganlije.

 Gospodin Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, prisustvovao je događaju i podržao kontinuirano ulaganje kompanije GTC u razvoj Beograda.

Ada Mall, sa adresom u Radničkoj ulici, prostiraće se na preko 34.000m2 i uz jedinstveno šoping iskustvo ponudiće Srbiji brendove kojih do sada nije bilo u našoj zemlji. Nova destinacija imaće pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko1000 parking mesta, povezanih u jednu celinu. Prodavnice i butici smestiće se na prva tri sprata, dok će se na ostalima nalaziti kafići, restorani i dodatna, višenamenska postrojenja.

Ada Mall, zgradu najnovije generacije, oplemenjivaće i najviše zelenih površina kada su u pitanju tržni centri u Srbiji. Na frekfentnoj lokaciji, posebno posećenoj tokom letnjih meseci zbog neposredne blizine popularnog kupališta Ada Ciganlija, ovaj tržni centar postaće novo gradsko jezgro sagrađeno u skladu sa najvišim svetskim standardima. Otvaranje ovog savremenog centra, dizajniranog za celu porodicu, planirano je za poslednji kvartal 2018. godine.

Povezana vest:  Darušafaka pobedila u Bambergu, Zvezda u poslednjem kolu odlučuje

„Konstantnim ulaganjem kompanija GTC od Beograda čini moderan grad usmeren ka budućnosti i novoj eri poslovanja, uvodeći najviše ekološke standarde i internacionalni duh poslovnog načina života u srce Beograda. Kompanija GTC već 15 godina razvija Beograd i to planira da nastavi u svom daljem poslovanju, a postavljanje kamena temeljca za Ada Mall samo je još jedan korak u tom pravcu”, rekao je gospodin Thomas Kurzmann, predsednik Upravnog odbora GTC-a.

Povezana vest:  Na današnji dan - 23. februar

Posebna pažnja povećena je samom izgledu zgrade, pa je njena arhitektura inspirisana očaravajućim okruženjem u kojem se nalazi. Ovo se reflektovalo ne samo na oblik i dizajn zgrade, već i na izbor materijala koji predstavljaju kombinaciju stakla i gipsa u boji, prekrivenog vertikalnim drvenim elementima, zelenim zidovima, terasama i vrtovima.

Ni u večernjim časovima novi centar grada neće spavati. Nova gradska oaza bogata prirodom, transformisaće se u destinaciju bogatu barovima i restoranima. Tako će četvrti sprat Ada Mall-a postati novo mesto za one koji žele da se opuste na jedan jedinstven način, bilo koji dan u toku nedelje. Ovaj deo kompleksa imaće odvojeno radno vreme od ostatka tržnog centra, kreirajući noćni život nove dimenzije.

Gradonačelnik Beograda, gospodin Siniša Mali, čestitao je kompaniji GTC na poverenju, ali i na brzini prilikom realizacije projekata.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Svetsko prvenstvo U18: Srbija bolja i od Belgije, u nedelju u 20 časova sa Australijom za zlato

„Uspeh GTC-a ujedno je i uspeh za celu Srbiju jer ukazuje koliko je građevinska industrija aktivna i koliko strani investitori imaju poverenja u našu zemlju i naš grad. Novi tržni centar neće biti samo novo mesto poslovne i privatne saradnje i tržišne razmene, već i zelena oaza koja će se savršeno uklopiti u beogradski pejzaž“, rekao je gospodin Mali.

Kompanija GTC izgradila je više od 80.000 kvadratnih metara poslovnog prostora A klase ucentralnoj poslovnoj zoni Novog Beograda, u kojima se danas nalaze sedišta najvećih domaćih i međunarodnih kompanija. Do sada su u Beogradu otvorili 4 kompleksa – GTC House, GTC Square,19 Aveniju i FortyOne.

GTC je i ponosni vlasnik GOLD LEED sertifikata za GTC House i FortyOne, koje su postale prve poslovne zgrade u Beogradu nagrađene ovim prestižnim priznanjem, a koje se dodeljuje u skladu sa najvišim svetskim standardima zelene gradnje.