Španska policija pokrenula je istragu zbog nameštanja fudbalske utakmice, zbog čega je danas priveden trener trećeligaša Eldensea Filipo Vito di Pjero. Eldense je za vikend izgubio od Barselone B sa 12:0, posle čega je di Pjero priveden na ispitivanje pošto su se pojedini fudbaleri njegovog kluba žalili predsedniku.

Di Pjero je negirao bilo kakve zloupotrebe. Eldense je u nedelju privremeno prekinuo sportske aktivnosti, dan posle poraza kojim je postalo izvesno da će ispasti iz lige. Klub je takodje prekinuo saradnju sa grupom italijanskih investitora sa kojima je nedavno potpisan ugovor o partnerstvu.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan dočekuje Vojvodinu u derbiju 22. kola Super lige

Pobedom Barselone B nad Eldenseom sa 12:0 izjednačen je rekord španske. Prethodno je 1993. godine tim rezultatom završena utakmica izmedju Ekstremadure i Portuensea. Fudbaler Eldensea Šeik Sad rekao je lokalnim medijima da su četvorica njegovih saigrača uključena u neregularnost, uključujući i one koji su bili u suzama posle kraja utakmice. On nije imenovao te igrače.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - NEMAČKA-2006, Najviše kartona ikad - 345 žutih, 28 crvenih

Sad je kazao da je saznao da je dogovor bio da rezultat na poluvremenu bude 8:0, a na kraju 12:0.

-Na kraju će sve biti otkriveno – rekao je Sad i dodao da je on odbio igra.

Predsednik kluba David Agilar rekao je da mu je menadžer jednog fudbalera otkrio da je utakmica nameštena u dogovoru sa internet kladjenjem. Agilar je naveo da je primetio neobične odluke italijanskog trenera na klupi tog kluba, medju kojima su i te da je koristio fudbalere koji do tad nisu bili standardni.

Povezana vest:  Žreb za četvrtfinale Kupa Srbije u sredu

Eldense je tri sezone uzastopno igrao u trećoj ligi. Klub je osnovan 1921. godine, a sredinom prošlog veka je bio drugoligaš.