Novi trener Vojvodine Aleksandar Veselinović rekao je danas da je svestan odgovornosti koju nosi rad u tom fudbalskom klubu.

-Svaki normalan i ozbiljan čovek u ovom trenutku bi imao pomešana osećanja. Jedno je zadovoljstvo, drugo odgovornost, a oba su u vezi sa tradicijom, istorijom, renomeom i ugledom Vojvodine u srpskom fudbalu. Iz iskustva znam i koliko se vrednuje, odnosno kakav autoritet ima i u Evropi – rekao je Veselinović na predstavljanju.

Veselinović je u ponedeljak postavljen za trenera Vojvodine, sa kojom je potpisao ugovor do juna 2018. godine. On je na tom mestu zamenio otpuštenog Dragana Ivanovića.

-Znajući ko je sve igrao i bio trener u Vojvodini, osećam veliku odgovornost da na kraju ovog našeg puta, uz maksimalan doprinos, svi budemo imali razloga za zadovoljstvo. Rezultati su uglavnom merilo svega, iako često nisu u sinhronizaciji sa radom, ali obećavam samo ozbiljnost, posvećenost i profesionalizam – kazao je Veselinović i zahvalio rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Pozdravio bih dolazak Van Nistelroja

Predsednik Vojvodine Dušan Mijić rekao je da je promena trenera „iznudjen potez“, koji je napravljen da bi se ispunila obećanja uprave kada je preuzla klub, a to je da se sledeće sezone igraju kvalifikacije za evropsko takmičenje.

-Posle utakmice protiv Crvene zvezde, doživeli smo još dva neprijatna poraza i tu smo praktično izgubili sve šanse za prvo mesto, za koje smo rekli da ćemo ga napasti ako nam se ukaže prilika. Ekipa je počela strmoglavo da pada, a za dva kola nas čeka plej-of i nove teške utakmice – rekao je Mijić.

Povezana vest:  Milojević: Nema euforije

On je naveo da „nešto nije funkcionisalo“, a da igrači ne mogu da se menjaju.

-Fudbalerima su sve plate isplaćene, tako da tu ne vidim neki mogući razlog, pogotovo ako se ima u vidu da su im se, prilikom našeg dolaska u klub, dugovale tri. Odluka koju smo doneli nije bila laka, jer smo sa Ivanovićem smo planirali saradnju na duže staze, ali neki konci su se pomrsili i zato smo doveli novog trenera – kazao je prvi čovek novosadskog kluba.

Predsednik Nadzornog odbora Vojvodine Dragoslav Vuković rekao je da će vreme pokazati da li je odluka o promeni trenera bila dobra.

Povezana vest:  Martinez: Verujem da će Mojes uskoro naći posao

-Fudbalska javnost Novog Sada ne trpi sredinu i prosečnost, pa sam i novom treneru rekao da će iz Vojvodine ili otići kao veliki trener ili će nestati sa trenerske scene. Vojvodina zahteva samo pobede, a Ivanović je bio došao do tačke kada više nije mogao da ispuni ono što smo zahtevali od njega. To ne znači da je on loš trener, naprotiv, ali došli smo u situaciju da gubimo jednu utakmicu za drugom i neko je morao da plati ceh. Najmanje zlo bilo je da to bude Ivanović – rekao je Vuković.

Veselinović će debitovati u sredu, kada će Vojvodina u Novom Sadu igrati protiv Borca u četvrtfinalu Kupa Srbije.