Fudbaler Liverpula Sadio Mane propustiće sutrašnji meč protiv Bornmuta, ali postoji opasnost da zbog povrede kolena propusti i ostatak sezone, rekao je trener „crvenih“ Jirgen Klop.

Mane se povredio na utakmici protiv Evertona prošlog vikenda.

„Nije 100 odsto jasno, moramo da sačekamo malo. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem da neće biti u timu sutra. Koleno je oteklo… Postiji mogućnost da je za njega sezona završena, ali ne postoji razlog da sada o tome govorim“, rekao je Klop za britanske medije.

Povezana vest:  Zidan: Drago mi je što sam deo istorije Reala

Liverpul sutra dočekuje Bornmut u 31. kolu Premijer lige.

Jirgen Klop za taj duel ne može da računa ni na Džordana Hendersona i Adama Lalanu, ali dobra vest je da se Danijel Staridž vratio treninzima, prvi put još od početka februara.

Divok Origi je postigao treći gol u pobedi Liverpula nad Evertonom, a Klop je danas nagovestio da bi on mogao i da počne sutrašnji meč.

„Dokle god imamo 11 igrača za početak utakmica onda je sve u redu. Dobro je imati Divoka. Sezona je duga. On je veoma važna opcija za nas“, rekao je Klop.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, FS Srbije apeluje na navijače da ne idu u Maribor

Bornmut, koji je na 11. mestu na tabeli i ima sedam bodova više od zone ispadanja, u decembru je pobedio Liverpul sa 4:3. Klop je naveo da je njegov tim naučio lekciju iz tog poraza.

„Mnogo smo naučili iz tog meča. Jedna situacija je potpuno promenila meč. Bili smo i previše puni samopouzdanja u jednom trenutku… Neke stvari se uče na teži način“, rekao je Klop.

Povezana vest:  Manuel Nojer spreman za početak sezone

„Bornmut ima 34 boda, i dalje se bori (za opstanak). Nemaju bodove za gubljenje, ali nemamo ni mi“, dodao je trener Liverpula.

Liverpul je na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa 59 bodova, odnosno ima tri manje od Totenhema, a 10 manje od prvoplasiranog Čelsija.

Utakmica između Liverpula i Bornmuta igra se sutra od 21.00 na Enfildu.