Fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković rekao je danas da njegova ekipa do kraja prvog dela sezone da se dokaže na pravi način i da je evidentno da su crveno-beli umorni od velikog broja utakmica.

„Iako imamo velikli igrački kadar, oseti se da je iza nas zaista veliki broj odigranih utakmica. Od prethodne pauze, koja je bila pre samo mesec dan, odigrali smo devet utakmica, i po dve za reprezentaciju. Mnogi timovi za celu polusezonu odigraju mečeva koliko smo mi do sada. Iz tog razloga svima nama u klubu izuzetno prija ova pauza. Istina, opet su tu utakmice za nacionalne timove, ali imaćemo vremena po povratku da se posvetimo dodatnom radu na taktici za naredne mečeve koji nas očekuju u crveno-belom dresu“, rekao je Stojković za klupski sajt.

Povezana vest:  Ljajić depresivan zbog promašenog penala

On je dodao da pravi izazovi tek predostje, u kojima želi da ekipa pokaže pobednički mentalite.

„Pred nama su još dva paklena meseca, odigraćemo još četiri utakmice u Ligi šampiona, 11 prvenstvenih i dva meča u Kupu. Biće potrebno mnogo truda i rada, ali očekujem da ekipa posle pauze bude još bolja, da budemo na visini zadatka. Imamo još 17 utakmica do kraja polusezone i sada je važno da pokažemo snagu i pobednički mentalitet“, kazao je desni bek Zvezde.

Povezana vest:  Belgijski navijač u komi

Zvezda je juče u Zemunu pobedila istoimenu ekipu sa 2:1 u poslednjem meču pred reprezentativnu pauzu.  Izabranici Vladana Milojevića

„Utakmica u Zemunu je bila vrlo važna za nas, tu smo pokazali da posedujemo karakter i pravi pobednički duh. Iako smo rano primili gol i promašili penal uspeli smo da se izdignemo, da dva puta u nadoknadi vremena zatresemo protivničku mrežu i osvojimo nova tri boda. Zemun je zaista dobra i čvrsta ekipa, a mi smo igrali sve vreme na njihovoj polovini, napadali smo i to je najvažnije“, ocenio je Stojković.

Povezana vest:  Ronaldo predvodi Real, Subotić u sastavu Borusije

Reprezentativac Crne Gore ponovio je da podrška organizovanih navijača s tribina mnogo znači ekipi.

„Ostvarili smo veliki uspeh ulaskom u Ligu šampiona i znam da oni to umeju da cene. Nivo takmičenja na kome mi sada igramo je vrhunski, najviši mogući, i mi kao tim kroz ovakve utakmice rastemo. Bitno je da Crvena zvezda kao veliki klub ostvari kontinuitet igranja u Evropi i samim tim će dolaziti sve bolji rezultati“, kazao je Stojković.