logo_FS_crne_gore

Crnogorci odigrali nerešeno sa Poljskom

 

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je večeras u Podgorici sa Poljskom nerešeno 2:2, u utakmici H grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Poljska je povela golom Jakuba Blažckivskog u petom minutu iz jedanaesterca, koji je dosuđen nakon prekršaja Stefana Savića nad Robertom Levadovskim

Izjednačio je Nikola Drinčić u 27. minutu preciznim udarcem sa 20 metara, posle efektnog dodavanja Mirka Vučinića. Vučinić je doneo vođstvo crnogorskoj selekciji u trećem minutu sudijske nadokande prvog poluvremena.

Povezana vest:  Mediji: Pojet blizu otkaza u Betisu

Kapiten je iskoristio odlično ubacivanje Drinčića iz kornera i glavom savladao poljskog golmana Przemislava Titona. Konačan rezultat postavio je rezervista Adrian Mirzejevski u u 52. minutu, nakon odličnog ubacivanja Ludovika Obrenjaka.

Šansu utakmice propustio je Stevan Jovetić u 55. minutu koji je nakon odličnog dodavanja Vučinića bio sam ispred Titona, ali je šutirao pored gola.

U 24. minutu zbog ofsajda poništen je gol Simona Vukčevića, koji je pet minuta ranije šutirao preko gola. Vukčević je bio u šansi i u 36. minutu, ali je Titon bio siguran. Najbolju priliku za Poljsku imao je Robert Levandovski, bio je sam ispred Božovica, ali je šutirao preko gola u 39. minutu.

Povezana vest:  Van Basten preuzima ekipu Hamburgera?!

Poljska je do gola mogla i u 52. minutu, ali je Stefan Savić sa gol linije izbacio loptu u polje. U drugom poluvremenu vredan pažnje je bio i udarac Drinčića iz slobodnog udarca u 67. minutu, koji je Titon zaustavio.

Od 68 minuta Crna Gora je igrala a igračem manje, nakon isključenja Sava Pavićevića. U 73. minutu brojčano stanje na terenu je izjednačeno, nakon što je posle udaranja bez lopte Filipa Kasalice isključen Ludovik Obrenjak. U drugom meču te grupe rivali su Moldavija i Englesku.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 17. kola fudbalskog prvenstva Španije

U H grupi su još Ukrajina i San Marino. Naredni rival Crne Gore, u utorak u Seravaleu, biće San Marino.