Danas u 10 sati zaposleni prve robne kuće IKEA u Srbiji i 400. u svetu dočekali su prve kupce. Otvaranje robne kuće simbolično je obeleženo sadnjom drveta kojem su prisustvovali Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA jugoistočna Evropa, Vladislav Lalić, direktor za razvoj kompanije IKEA jugoistočna Evropa i Vladimir Moga, direktor robne kuće. Pored predstavnika kompanije IKEA, sadnji drveta prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Povezana vest:  HUAWEI P10 U TELENORU SRBIJA

Robna kuća IKEA Beograd Istok se prostire na preko 33.000 m² i potrošačima nudi inspiraciju za uređenje prostora i pun asortiman od oko 9.500 proizvoda za opremanje doma, dobrog kvaliteta i atraktivnog dizajna, po cenama koje su pristupačne većini ljudi. U sastavu robne kuće nalazi se i restoran sa skoro 500 mesta, bistro, dućan švedske hrane i igraonica za decu. Kupcima je na raspologanju parking sa 1.400 mesta. Robna kuća je otvorena svakog radnog dana od 10.00 do 21.00 a restoran je otvoren od 9.30 do 20.00. U kompaniji IKEA Srbija je trenutno zaposleno 416 ljudi, a za oko 350 pozicija u robnoj kući u prethodnih nekoliko meseci prijavilo se preko 25.000 kandidata. U beogradskoj robnoj kući prodaje se i nekoliko IKEA proizvoda proizvedenih u Srbiji, među kojima su oklagija i daska za sečenje. 

Povezana vest:  Teslin vremeplov u srcu Šumadije

Robna kuća i održivost

Robna kuća IKEA Beograd Istok biće jedan od prvih maloprodajnih objekata u Srbiji s međunarodnim sertifikatom za zelenu gradnju BREEAM. Naime, objekat poseduje brojne elemente održivog poslovanja, među kojima su korišćenje geotermalne energije, kompletna LED rasveta, solarni paneli na krovu, recikliranje 23 vrste otpada, prikupljanje kišnice i njeno ponovno korištenje za navodnjavanje i ispiranje površina te mogućnost besplatnog punjenja za električna vozila.

Povezana vest:  Muškarci, pokažite koliko poznajete žene