Etihad ervejz je juče ugostio zvaničnu delegaciju UAE na otvaranju vazduhoplovnog sajma Dubai eršou 2017.

Nacionalna aviokompanija UAE na ovogodišnjem događaju izlaže tri vazduhoplova – avione „erbas A380“, „erbas A320“ – test letelica za inovacije, i „embraer fenom 100E“ Etihad škole letenja (Etihad Flight College – EFC).

Delegaciju su predvodili general-pukovnik Njegovo visočanstvo Šeik Saif bin Zaied Al Nahjan, zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova UAE i Njegovo visočanstvo Šejh Haza bin Zajed Al Nahjan, potpredsednik Izvršnog veća UAE.

Piter Baumgartner, generalni direktor avio-kompanije Etihad ervejz, je ovim povodom izjavio: „Drago nam je što smo ugostili istaknute zvaničnike koji su posetili naše avione na otvaranju Dubai Airshow. Predstavili smo naše revolucionarne enterijere u avionu A380; inovacije i tehničku izvrsnost u našoj letelici za testiranje inovacija A320; i naše kadete iz Etihad škole leta koji stupaju u kontakt sa posetiocima i zaista izazivaju ponos“.

Povezana vest:  IKEA nastavlja da igru shvata ozbiljno, i poziva ljude svih uzrasta da se igraju

Avion A380 Etihad ervejza koji je prikazan na Dubai eršou je isti avion koji je na zvaničnom otvaranju muzeja Luvr Abu Dabi prošle subote obavio niski prelet iznad ovog spektakularnog zdanja. Sva četiri motora izloženog aviona A380 su ukrašena zvaničnim logotipom muzeja Luvr Abu Dabi, a enterijer „superdžamba“ sadrži detalje koji su inspirisani kupolom muzeja i efektom „kiše svetlosti“, uključujući i dizajn plafona i projekciju svetlosti u zonama za ukrcavanje, salonu, u prvoj klasi i Etihad rezidenciji u avionu A380, kao i stilizovano osvetljenje u studijama biznis klase koje podražava način na koji sunčeva svetlost prolazi kroz lišće palmi u pustinjskoj oazi.

Članovi Konzorcijuma za dizajn Etihada koji su učestvovali u dizajnu enterijera aviona – od sedišta u svim klasama do ukupnog inovativnog procesa – impresionirali su posetioce načinom na koji su dočarali proces razvoja dizajna kabine.

Povezana vest:  Milica Dabović preuzela startni broj za Belgrade 10k

Uloga kompanije Etihad ejviejšn grup u razvoju inovacija u oblasti vazduhoplovstva je u najvećoj meri došla do izražaja na prikazanoj „letelici za testiranje inovacija“ A320, opremljenoj novom WI-FLY+ tehnologijom, koja omogućava visoku brzinu pristupa internetu na letu novu. U razvoju ove tehnologije su učestvovale kompanije Jahsat (Yahsat), operater satelitskih usluga iz UAE; Etihad ervejz endžiniring (Etihad Airways Engineering); telekomunikaciona kompanija „du“; i tehnološki partneri Hjuz netvork sistems (Hughes Network Systems) i Karlajl interkonekt (Carlisle Interconnect). Posetioci sajma su imali jedinstvenu priliku da isprobaju ovaj sistem nove generacije pristupajući HD video sadržaju na YouTube ili Netflix pri brzinama većim od 50Mb/s.

Povezana vest:  Pripremite svoje školarce na vreme!

Treći deo izložbe je avion embraer fenom 100E Etihad škole letenja (EFC). EFC je prva škola letenja na svetu koja obavlja obuku od samog početka na ovom modelu aviona. To je i prvi program obuke za MPL licencu koji se isključivo obavlja na avionu na mlazni pogon.

Predstavljen je i F1 automobil kojim se promoviše predstojeća trka za Etihad ervejz Veliku nagradu Abu Dabija u šampionatu Formule 1.

Postavljeno je i mobilno izložbeno vozilo, dugo 16 metara, gde su prikazani proizvodi na letu i elementi usluge na širokotrupnim letelicama, kao i Etihad Rezidencija u avionu A380.

Avion A380, mobilno izložbeno vozilo i automobil F1 će biti izloženi tokom čitave nedelje na Dubai eršou 2017, koji se održava na međunarodnom aerodromu Maktum u Dubaiju.