Restoran „Cafe Lavash“ i kompanija Wine Time d.o.o. predstavili su ekskluzivna vina velikog filmskog majstora Frensis Ford Kopole, u kojima su uživale i poznate ličnosti iz beogradskog kulturnog, javnog, ali i poslovnog života. Nakon jedne od najuspešnijih karijera režisera u Holivudu, Frensis Ford Kopola je odlučio da se posveti uzgoju grožđa i proizvodnji vina, kako tradicionalnih evropskih sorti, tako i novih američkih sorti grožđa. Prisutni gosti su mogli da se uvere da su etikete ovog majstora filmske umetnosti podjednako dobra, kao i naslovi filmova ovog velikog umetnika koji su dobro poznati našoj publici kao što su Kum, Apokalipsa danas i 2001:Odiseja u svemiru.


Nikola Biorčević, direktor kompanije Wine Time d.o.o, koja je uvoznik ovih ekskluzivnih vina kaže da su ljubitelji vina u Srbiji poznati kao hedonisti koji osim što uživaju u dobrom vinu, žele da saznaju kako se određeno vino pravi. Kopolina vina su originalnog stila, koje se posebno ogleda u specifičnoj kombinaciji kremastog ukusa i razigrane svežine, i dodaje da “Posebno se radujem se što će Kopolina vina od sada biti prisutna i u Srbiji. Zahvaljujem restoranu „Cafe Lavash“ na gostoprimstvu i organizaciji današnjeg događaja i što su posetiocima omogućili uzbudljivo upoznavanje sa ovim vinima, koje će još dugo pamtiti po tragu na nepcima.“

Povezana vest:  Održan Stella Artois Celebrity Cup na Malom Kalemegdanu

Domaćin događaja „Cafe Lavash“ i Biljana Frlog, marketing i PR menadžer restorana izjavila je: „Caffe Lavash“ zaista nudi moderan način da se uživa u balkanskoj tradiciji, a posebno smo ponosni na veliki izbor vinskih etiketa koje mogu da zadovolje i najprobirljivije ljubitelje ovog zlatnog pića. U vrhunskom ambijentu možete da slušate tradicionalne zvuke i da jedete naša jela na koja ste navikli, kao i jela iz Turske i Bliskog Istoka, ali spremljene na savremen način“– i još je istakla da „kroz saradnju sa vodećim inostranim proizvođačima vina, kao što je Frenisis Ford Kopola, nastojimo da uvek budemo inovativni i našim kupcima obezbedimo aktuelnu i ekskluzivnu ponudu.“

Povezana vest:  Barmen iz Srbije Svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!

Etikete iz podruma Fransisa Forda Coppole iz Nappa Valley Kalifornija, koje su predstavljene našoj publici bile su:
Francis Ford Coppola Diamond Chardonnay, vrlo jasan, svetao i izbalansiran Chardonnay, sa ukusom sočnih jabuka, dinje i kruške i završnicom koja podseća na krem brule (crème brûlée). Francis Ford Coppola Diamond Zinfandel potiče od mešanje grožđa iz starih vinograda u Amador County i hladnijih vinograda u Paso Robles-u i Sonoma County. Primamljiv, veoma lak za konzumiranje, Zinfandel sa tipičnim kalifornijskim aromama ima izuzetnu dubinu i kompleksnost. Sadrži note jagode, kasis-a i šipurka, iza čega slede arome crnog voća, slatkih začina i pržene vanile. Francis Ford Coppola Director’s Cabernet Sauvignon je odlično izbalansirno vino koji potiče iz regije Sonoma County‘s, napravljeno od nekoliko pažljivo biranih klonova vinove loze, koji rastu u istom vinogradu, ali na različitom sastavu zemljišta, različitoj nadmorskoj visini i sa različitim klimatskim uslovima. Vino je intenzivno tamne boje, ukusa suvih šljiva, kasis-a i zgnječenih divljih crvenih bobica, koje uključuju miris višnje, kasis-a i kupine, a na završnici blago začinsko bilje.

Povezana vest:  Kakva je uloga celih zrna žitarica u uravnoteženoj ishrani?

Hedonistički izazov upotpunili su i nekonvencionalna jela, poput Kachapuri – gruzijske pogače sa sirom, pazarski ćevap, i ramstek sa sosom od šumskog voća.