Treću godinu zaredom kompaniji Japan tobako internešenal (JTI) zvanično je dodeljen sertifikat Top Employers Instituta za izuzetne uslove koje pruža svojim zaposlenima.

Ove godine JTI je dobitnik Top Employers Global 2018 sertifikata, što znači da je ova kompanija jedna od vodećih na svetskom nivou, kad se radi o obezbeđivanju najboljih uslova za rad, podsticanju razvoja talenata na svim nivoima i kontinuiranom unapređenju HR prakse.

Viktor Veklič, potpredsednik i generalni direktor kompanije JTI za Zapadni Balkan izjavio je: „Kompanija JTI je strateški i kontinuirano posvećena svojim zaposlenima pružajući im mogućnosti za rast i razvoj, podstičući ih da pronađu neophodan balans između posla i privatnog života. Na taj način, oni unapređuju sebe, ali i samu kompaniju i podižu je na drugi, viši nivo. Veoma sam ponosan na rezultate koje ostvarujemo i koje iz godine u godinu prestižni Top Employers Institut prepoznaje“.

Povezana vest:  I MIRIS I UKUS KOJI NAS SPAJA VEĆ 20 GODINA

Kako bi zaslužile ovo značajno priznanje, kompanije moraju da ispune veoma stroge uslove u oblastima koje se ocenjuju: strategije pronalaženja talentovanih pojedinaca, planiranja i rasporeda angažovanja zaposlenih, uključivanja zaposlenih u kolektiv, mogućnosti za učenje i razvoj, upravljanja učinkom rada, razvoja liderskih sposobnosti, upravljanja karijerom i nasleđivanja pozicija, kompenzacija i beneficija i korporativne kulture. Svi prikupljeni podaci se nezavisno ocenjuju što potvrđuje validnost procesa.

Povezana vest:  JOŠ JEDAN DAN DO OTVARANJA PRVE UNDER ARMOUR RADNJE U SRBIJI

Dejvid Plink, generalni direktor Top Employers Insituta izjavio je: „Naše istraživanje nam je pokazalo da kompanije koje dobijaju sertifikate u Nemačkoj, razvoj svojih zaposlenih stavljaju na prvo mesto i kontinuirano rade na optimizaciji prakse razvoja HR-a i zaposlenih. Japan Tobako internešenal deo je ove izabrane grupe poslodavaca. Priznanje Top Employers Global 2017 koje je ova kompanija dobila, s pravom je stavlja na vrh ekskluzivne grupe najboljih poslodavaca u svetu. Ovo je dostignuće na koje zaista mogu biti ponosni.“

Povezana vest:  Trideset godina rada kompanije MCDonald’s u Srbiji

Institut Top Employers bavi se prepoznavanjem poslodavaca koji svojim zaposlenima omogućavaju uslove za rad po najvišim svetskim standardima. Osnovan 1991. godine, Institut u ovom trenutku okuplja više od 1.200 kompanija u 116 zemalja sveta, utičući pozitivno na oko pet miliona zaposlenih širom sveta.