Carica Teodora, Ana Bolen, kraljice Natalija, Marija, jordanska kraljica Rania, kraljica Elizabeta … Vladarke koje su ostavile trag u istoriji. Snažne, čuvene po lepoti, voljene, slobodnog duha. Žene koje su menjale zakone i zbog kojih su se menjali zakoni.

Ove dame su inspirisale modnu dizajnerku  Biljanu Tipsarević za prvu kolekciju venčanica. Vladarke iz različitih epoha plenile su ne samo svojom lepotom ielegancijom, već stavom, znanjem i naprednim shvatanjima. Biljana ih je takve utkala u svoje venčanice.

Povezana vest:  Novi Labello kupina – zasladite svoj život neodoljivom voćnom aromom

Izrazito ženstvena i sofisticirana prva wedding kolekcija Biljane Tipsarević odiše otmenošću. Haljine za venčanja su modernog kroja i ističu lepotu ženske siluete. Izrađene su od svile i najfinije francuske čipke. Svakom modelu je posvećena velika pažnja u ručnoj izradi sa posebnim detaljima, koji haljinama daju izuzetnu dozu luksuza i bajkovitosti. Velike mašne, peruške i draguljasti ukrasi su samo neki od detalja koji čine sve modele posebnim. Veo sa ručnim radom u vidu romantičnih cvetova i mašnom od pliša prikazan je na jedan inovativan način za sve moderne mlade.

Povezana vest:  Otvoreno prvo prodajno mesto modnog brenda MANA u Srbiji

Biljana nije odstupila od tradicionalnog kolorita venčanica, pa tako u kolekciji dominiraju bela, boja slonove kosti, i srebrna , ali je dizajnerka pojedinim modelima dala posebnost u vidu crnih i bordo detalja od pliša.

“Sve žene koje su me inspirisale su posebne i takva je i wedding kolekcija. Neke od ovih vladarki došle su na evropske dvorove i započele svoju kraljevsku priču,  iako nisu imale plemićko poreklo. Haljine i jesu kreirane za devojke koje su hrabre, slobodnog duha i spremne da grade svoja kraljevstva u bračnoj zajednici. One se u njima osećaju glamurazno, ali istovremeno i nesputano. Venčanje je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Emocija vezana za taj dan je nešto što želim da osete sve devojke ”, rekla je dizajnerka.

Povezana vest:  Etihad Airways i Alitalia slave modu, dizajn i umetnost na Milanskoj nedelji mode

PHOTO: Promo