U borbi protiv neminovnog starenja kože najvažnija je prevencija i konstantna adekvatna briga o koži – složile su se tokom prezentacije za medije, održanoj u hotelu Metropol, ass. dr sci. Kristina Davidović, predsednik Udruženja interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine, i Nada Miletić Nevajda, iz Eucerin Srbija. Povod okupljanja urednika i novinara najuticajnijih lajfstajl medija u Srbiji bilo je predstavljanje Eucerin® Hyaluron-Filler Noćnog Intezivnog Seruma, beuty sleep preparata koji pruža dvostruko efikasno rešenje za svež i podmlađen izgled kože.

„Starenje kože jeste neminovan proces, ali u kojoj meri i kada će se na našoj koži pojaviti znaci starenja, zavisi od nas. Nasledne karakteristike utiču na starenje kože samo 10 odsto, a 90 odsto naš način života, pre svega izlaganje suncu, stres i nega. Eucerin® zato u potpunosti podržava novi trend u antiage medicini prema kome borbu protiv starenja kože treba početi pre pojave prvih bora“, konstatovala je na početku prezentacije Nada Miletić Nevajda.

„Prava medicina je ona koja se bavi prevencijom. To važi i za estetsku medicinu,“ potvrdila je njene reči doktorka Davidović i dodala: „Rezultati estetskih tretmana, između ostalog zavise od stručnosti lekara, vrste supstance koja se upotrebljava, ali i od genetske predispozicije i načina života. Ranije se smatralo da sa antiage tretmanima treba početi što kasnije da bi ste što duže zadržali mladalački izgled kože. Ali, istina je upravo suprotna – važno je što ranije početi i sa antiage estetskim procedurama i sa antiage negom, jer se tako sprečava nastanak dubokih bora i izraženih znakova starenja. Pored toga, važno je kako se osoba koja se podvrgla tretmanu do tada negovala i kako se neguje između tretmana, jer adekvatna antiage nega koja održava kožu hidriranom, elastičnom i jedrom, čini da rezultati duže traju.“.

Povezana vest:  Vratite licu mladalačke konture!

Iznoseći podatak da se u Americi 17 miliona osoba godišnje podvrgava antiage estetskim procedurama, dr Davidović je istakla da su među najpopularnijim tretmanima hemijski pilinzi i injekcioni tretmani za podmlađivanje.

Upravo ove dve metode estetske medicine inspirisale su naučnike iz Eucerin® istraživačkog centra da osmisle inovativnu formulaciju Eucerin® Hyaluron-Filler Noćnog Intezivnog Seruma. “Ovaj preparat obezbeđuje udruženi efekat hemijskih pilinga, kojim se uklanjanja gornji orožali sloj ćelija i stimuliše regeneracija kože, i injekcionih filera, za efekat popunjavanja bora i vraćanja volumena. Rezultat je glatka, sveža i podmlađena koža,“ rekla je Nada Miletić Nevajda i objasnila da je Eucerin® Hyaluron-Filler Noćni Intezivni Serum namenjen onim damama koje žele da odlože pojavu prvih bora, ali i onim koje imaju izražene bore. “Takođe, ovaj preparat je namenjen kako onim damama koje nisu pristalice estetskih medicinskih tretmana i potrebna im je efikasna antiage nega, tako i onima koje žele da produže trajanje efekata tretmana”, rekla je Nada Miletić Nevajda.

Povezana vest:  Nagradni konkurs "Imam rešenje za pametniji grad" otvoren još 9 dana

Posebna pažnja pri predstavljanju novog Eucerin® Hyaluron-Filler Noćnog Intezivnog Seruma poklonjena je inovativnosti pakovanja koje se sastoji iz dve komore. “U jednom kliku imamo dva preparata. Jedna komora sadrži voćne kiseline i kremaste je strukture. U pitanju su alfa hidroksi kiseline u koncentracijama koje obezbeđuju vidljiv, ali nežan efekat pilinga. Druga komora sadrži osvežavajući gel koji čini kombinacija hijaluronske kiseline dugog lanca, koja je veliki molekul, ostaje na površini kože i trenutno je hidrira, i hijaluronske kiseline kratkog lanca, koja efikasno popunjava izražene bore jer prodire u dublje slojeve kože. Ova osvežavajuća formulacija sadrži i biosaponine, koji prodiru još dublje u kožu i stimulišu sintezu prirodne hijaluronske kiseline”, objasnila je Nada Miletić Nevajda. Ona je naglasila da su istraživanja dokazala da, osim što obezbeđuje dvostruko intezivniju sintezu hijaluronske kiseline, koja daje prirodan efekat podmlađivanja, ovaj preparat podstiče i sintezu kolagena, koji je veoma važan za jedar izgled kože.

Povezana vest:  NIVEA negujuće micelarne maramice za čišćenje lica u ograničenoj seriji

Nova antiage nega iz Eucerina obradovala je prisutne dame iz medija koje će imati eksluzivnu priliku da svoju beauty sleep rutinu upotpune kućnim ogrtačem i maskom za spavanje Love by Valentina, koji je specijalno za ovu priliku dizajnirala naša poznata kreatorka Valentina Obradović