U toku Meseca suve kože Eucerin®preparate specijalno formulisane da zadovolje potrebe suve, izrazito suve i atopijski suve kože možete nabaviti po posebnim uslovima kupovine

“Najradije bih iskočio iz sopstvene kože” izraz je koji se često može čuti od ljudi koji su pod stresom ili su trenutno nezadovoljni životnim okolnostima u kojima se nalaze. Ali, ovaj izraz istovremeno veoma dobro opisuje i osećaj koji imaju osobe koje trpe simptome suve, izrazito suve ili atopijski suve kože. Ovi simptomi nekada mogu biti tako uznemirujući da narušavaju svakodnevicu i san. Olakšanje može doneti medicinska terapija preporučena od strane dermatologa, i adekvatna nega.

Osobe koje pate od simptoma izrazito suve kože ili boluju od atopijskog dermatitisa svakodnevno i redovno moraju da koriste emolijense, preparate za vlaženje kože koji su najčešće u domenu medicinske kozmetike ili dermokozmetike, ali mogu se izraditi i u apoteci po preskripciji lekara. U zavisnosti od manifestacije oboljenja, tek onda na red dolazi medicinska terapija”, savetuje prof. dr Željko Mijušković sa VMA, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije.

Povezana vest:  RANCCO PROSLAVIO 30 GODINA BAVLJENJA LUKSUZNOM MUŠKOM MODOM, OTVARANJEM NOVOG LOKALA U SHOPPING CENTRU RAJIĆEVA

U saradnji sa dermatolozima i farmaceutima Eucerin®  u svojojoj bogatoj dermokozmetičkoj ponudi posebnu pažnju posvećuje nezi i zaštiti suve, izrazito suve i atopijski suve kože. Rezultat stalnog unapređenja saznanja na tom polju su formulacije Eucerin® UreaRepair PLUS i Eucerin®AtopyControl linija.

Preparati iz Eucerin®UreaRepair PLUS linije trenutno ublažavaju simptome poput zatezanja, perutanja i svraba kože i odlažu pojavu simptoma suve kože do 48 časova.

Osnovni sastojak Eucerin® UreaRepair PLUS linije je urea, koja kao i laktat presudno utiče na obnavljanje prirodnih vlažećih faktora u koži. Minimalna preporučena koncentracija uree u preparatima za suvu kožu je 5%, dok je veoma suvoj koži potrebna veća koncentracija uree i drugih vlažećih faktora. Preparati iz ove linije sadrže i Ceramid 3, koji doprinosi obnavljanju zaštitnog lipidnog omotača i time ojačava barijernu funkciju kože i ublažava gubitak vlage, kao i gliko-glicerol, koji potpomaže distribuciju vode u dubljim slojevima kože, čime se obezbeđuje dugotrajna hidratacija. Eucerin®UreaRepair PLUS preparati poboljšavaju izgled i elastičnost kože i  čine je mekom i glatkom na dodir.

Povezana vest:  NUXE BODY dezodorans - snaga minerala i prirodnog šećera

Preparati iz Eucerin®AtopiControl linije klinički dokazano ublažavaju simptome koji su povezani sa atopičnom kožom, crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab i pružaju trenutno olakšanje u fazama akutne upale..Formulacija Eucerin®AtopiControl preparata zasniva se na kombinaciji regenerišućih omega-6 masnih kiselina i likokalkona A, koja umiruje i hrani kožu istovremeno jačajući njenu prirodnu zaštitnu funkciju. Losioni i kreme iz ove linije istovremeno obezbeđuju koži i osnovnu negu, intezivno je hidriraju i umiruju kožu. Eucerin® AtopiControl Ulje za kupanje preporučuje se za higijenu kože koja pati od atopijskog dermatitis jer sprečava dalji gubitak vlage iz kože i ublažava svrab koji je posebno intezivan tokom noći. Eucerin® AtopiControl Krema dodatno sadrži mentoksipropandiol, koji deluje protiv svraba, i dekandiol, koji deluje antibakterijski, efikasno suzbijajući razvoj bakterija usled stalnog češanja. Ova krema  pruža efikasno olakšanje tokom akutne faze oboljenja, a pogodna je za primenu i kod beba od trećeg meseca.

Povezana vest:  Unikatne patike samo za žene - adidas PureBOOST X

INFO PLUS

Eucerin®Aquaphor višenamenska regenerativna mast rešenje je za prvu, takozvanu SOS, pomoć kada su u pitanju simptomi suve kože kod odraslih,kao i pelenski osip kod beba. Mala količina Eucerin®Aquaphor višenamenske regenerativne masti formira na koži nežnu, polupropustljivu zaštitnu barijeru koja omogućava koži da diše istovremeno sprečavajući gubitak vlage kako bi se brže oporavila. Klinički i dermatološki dokazano ova višenamenska krema podstiče obnavljanje površinskog sloja kože,umiruje kožu, štiti je, omekšava i hidrira