H&M je proslavio dolazak nove Conscious Exclusive kolekcije žurkom u Los Anđelesu, na kojoj su prisustvovale poznate ličnosti, influenseri i prijatelji brenda – Irina Šajak, Dakota Fening, Amber Valeta i mnogi drugi. Za proleće 2019, kolekcija H&M Conscious Exclusive istražuje moć izlečenja kroz prirodu, istovremeno ističući inovacije i procese za održiviju modnu budućnost i materijale. Kolekcija će biti dostupna od 11. aprila u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj, kao i u odabranim prodavnicama širom sveta.

Povezana vest:  OTKRIJTE FORMULU PERSONALIZOVANE NEGE SA MAKSIMALNIM REZULTATIMA

Sa kolekcijom Conscious Exclusive H&M uvodi nove održive materijale, a ove sezone to su: Piñatex,prirodna zamena za kožu od celuloznih vlakana iz listova ananasa, BLOOM pena, fleksibilna pena biljnog porekla od biomase algi i Orange Fiber , održivi svilenkasti materijali od ostataka sokova citrusa.

Irina Shayk, Alek Wek, Camilla Morrone, Ann-Sofie Johansson, Emmanuelle Chriqui, Dakota Fanning, Amber Valetta, Halima Aden

„Za ovu kolekciju istražili smo lepotu prirode, što se vidi na printovima, ali i u lepršavim krojevima, prelepoj paleti boja i brojnim detaljima. Sa zadovoljstvom predstavljamo nove održive materijale biljnog porekla od kojih pravimo kvalitetne, prelepe i moderne komade koji su upečatljivi, ali i jednostavni za nošenje”, kaže An-Sofi Johanson, kreativna savetnica u H&M-u.

Povezana vest:  Vratite licu mladalačke konture!

Kolekcija Conscious Exclusive predstavlja ravnotežu između glamura i inovacija i može se nositi u specijalnim prilikama, ali i u ležernijim svakodnevnim trenucima. Kolekcija je inspirisana prirodnom lepotom oko nas i značajem koji priroda ima za naše blagostanje. Tim dizajnera je minerale, stabla i biljke pretočio u žakard i bogate materijale sa printom. Paletu boja, pored crne, zlatne i srebrne, čine boja lavande, peska, boja vode, petrolej plava i koralno roze.

Povezana vest:  Na putu bez umora

U glavne komade spadaju upečatljiva jakna od kombinacije šarenog žakarda i sjajnog srebrnog materijala Piñatex, kao i romatičan top otvorenih ramena u stilu korseta napravljen od Orange Fibera. Jednako privlačna je i haljina-tunika sa printom pustinje, a među lepršavim siluetama ističe se nova modna zvezda – papuče od BLOOM pene, koje svakom stilu daju notu opuštenosti.

Copyright: BFA