Dizajnerska vinarija Gianfranca i Antonele Kozlović, 4. generacije vinara porodice Kozlović, proslavila je  ove godine 10. rođendan. Vinarija koju zovu i  „dom za ljude i vino“.

Porodica  Kozlović  od vina živi od 1904. U sklopu imanja je i dizajnerska vinarija, čije arhitektonsko rešenje potpisuje arhitekt Željko Burić, a za koji je vinarija dobila veliki broj nagrada, a uvrštena je u luksuznu monografiju sommeliera svjetskog glasa, Paola Bassa – Sommeliers Heaven – The Greatest Wine Cellars of the World.

Povezana vest:  Počinju letnja sniženja u Delta Cityju

Proslavi rođendana, odazvale su se mnoge kolege ali i ljubitelji vina i prijatelji. Među zvanicama našli su se poznati beogradski restorani.

Program rođendana upotpunjen je pravom istarskom zakuskom poznatih restorana iz ove regije Buščina, Stari podrum, Morgan,ali i dobrim zabavnim programom. Cabare Mire Ungara legendarnog hrvatskog umetnika razgalio je publiku.Takodje svim prisutnima predstavljena je aplikacija Wine Drop Club aplikacija za poručivanje vina i opreme koja  postoji na tržištu od 2020.godine, zahvaljujući kojoj možete da poručite odlične vinske pakete, ali i više od toga.Aplikacija http://Winedropclub.com , omogučuje da birate između nekoliko opcija: vina, oprema, putovanja, događaji i novosti. Dakle, radi se o aplikaciji gde će svi ljubitelji vina moći da nađu aktuelan i relevantan sadržaj, osim što mogu da poruče vino što je osnovna funkcija ove aplikacije. Većina vina iz ponude su italijanska, a takođe tu su vina iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Od kojih se posebno izdvaja svima omiljena Malvazija Kozlović.

Povezana vest:  Iz Lisce stižu srca za Dan zaljubljenih

Filozofija Gianfranca Kozlovića je pre svega okrenuta vinogradu i osluškivanju prirode, koja uz pomoć znanja, dobija kvalitet vina. Ne trebaju nam (pre)brza vina, već velika i trajna remek-dela. Naša Santa Lucia je takvo vino”, rekao je ovom prilokom Gianfranco.

Foto: Kozlović promo