Nakon više od pola stoleća „Gospodin Predsednik“ nobelovca Migela Anhela Asturijasa napokon objavljujemo na srpskom jeziku, a izdanje je propraćeno i predgovorom Marija Vargas Ljose.

U neimenovanoj zemlji diktator egomanijak kuje spletke da bi držao na uzdi političke protivnike i čvrstom rukom zadržao vlast. Kako tiranija uzima maha, svi su prisiljeni da načine izbor između kompromisa i smrti. Nadahnuto životom pod režimom predsednika Manuela Estrade Kabrere, ovo vrhunsko ostvarenje dobitnika Nobelove nagrade Migela Anhela Asturijasa, prožeto bogatom liričnošću, simbolikom Maja i narodnim govorom Gvatemale, u isti mah je oštra satira totalitarizma, sveobuhvatan portret psihološke strahovlade i nadrealističko remek-delo koje je dugi niz godina bilo zabranjeno.

Povezana vest:  Čović: Veliki uspeh i odlična podloga za ono što sledi

„Gospodin Predsednik“ je najčuveniji roman o diktatoru u istoriji Latinske Amerike i prvi veliki roman u Latinskoj Americi koji je revolucionizovao književni jezik, preteča latinoameričkog buma i Markesovog dela „Sto godina samoće“.

Roman „Gospodin Predsednik“ možete nabaviti u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.