Majski Piknik u organizaciji udruženja Kišobran biće održan u nedelju, 26. maja od 12 do 20 časova u bašti Muzeja afričke umetnosti u Beogradu (Andre Nikolića 14, Senjak).

Tokom Piknika u MAU publika će imati priliku da isprati i poseban program Muzeja afričke umetnosti. U 13 časova biće organizovano prvo stručno vođenje kroz novu tematsku izložbu „Zdravko Pečar – (Auto)portreti“, dok će u 16 časova biti održana radionica hip-hop plesa za decu „Od pokreta do oblika“.

Piknik je gradski događaj koji se održava već devet godina zaredom. Mnogima je postao tradicija i letnji ritual kojem se redovno vraćaju. Ali, Piknik nije samo to – on je i mesto na kom se svi ljudi, različiti po godinama, inspiracijama i životnim pričama, okupljaju sa istim ciljem: da se vrate jednostavnosti življenja u svom gradu i provođenju vremena u prirodi i društvu, daleko od briga i užarenog asfalta.  Tokom svakog Piknika organizuju se i štandovi sa različitim osveženjima i brojne rekreativne aktivnosti na otvorenom, uz ozbiljnu muzičku podršku – ovog puta u pitanju su meksički di-džej dvojac „Kolektivo Miramar“ i Nevena Jeremić.

Povezana vest:  O'Nil: Kolman uspešno operisan

U proteklih devet godina značajno je porastao broj posetilaca Piknika, ali i njihov osećaj pripadnosti zajednici, kao i svest o važnosti očuvanja okoline. Prošle sezone organizatori Piknika odvojili su značajne količine materijala za reciklažu, dok su ove godine u potpunosti izbacili upotrebu neodržive plastike.

Podsećamo da će dan pred Piknik u MAU, u subotu, 25. maja u 13 časova na Dan Afrike biti otvorena izložba „Zdravko Pečar – (AUTO)PORTRETI”.

Povezana vest:  Barselona pobedila Sevilju za osam minuta

Izložba se organizuje povodom trideset godina od smrti Zdravka Pečara, osnivača Muzeja afričke umetnosti, ali i istaknutog revolucionara, novinara, diplomate i istraživača afričke kulture i istorije. Kustosi izložbe su dr Nemanja Radonjić, Emilia Epštajn i Ana Knežević.

Više o programima Muzeja afričke umetnosti može se videti na veb sajtu https://mau.rs/cp/.

Radno vreme Muzeja je svakog dana od 10 do 18 časova.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Počelo Svetsko prvenstvo, propusti u odbrani odveli Orlove u poraz protiv Australije

Foto: Promo