Majstor destiler Jeff Arnett otkrio tajne Jack DanielsaMajstor destiler, Jeff Arnett, otkrio tajne najprodavanijeg viskija na svetu
 
Mnogobrojni obožavaoci Jack Daniel’s-a u Srbiji imali su jedinstvenu priliku da zavire u magičan svet vrhunskog viskija. Ekskluzivno povodom rođendana stvaraoca čuvenog viskija, majstor destiler Jack Daniel’s destilerije Jeff Arnett, otkrio je neke od tajni koje se kriju iza procesa njegove proizvodnje. Naime, Jack Daniel’s se proizvodi jedinstvenim metodama, omekšavanjem kap po kap kroz drveni ugalj, onako kako ga je pravio sam Jasper Newton „Jack“ Daniel, osnivač najstarije američke destilerije čija je istorija duga 148. godina. Svaka boca Jack Daniel’s viskija se i dalje pravi u istoj destileriji.
Ljubitelji i poznavaoci uživali su u raskoši i bogatstvu aroma iz Jack Daniel’s porodice – Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey, Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee Whiskey i Jack Daniel’s Tennessee Honey.
Jack Daniel’s predstavlja prvi i najprodavaniji viski na svetu i nezaobilazan je element pop kulture modernog doba. O magiji viskija iz Tenesija dovoljno govori podatak i da je danas Jack Daniel’s prisutan u preko 150 zemalja sveta, te da se svake minute u svetu popiju tri boce ovog nenadmašnog napitka. Upravo zbog toga ne iznenađuje činjenica da je prema poslednjim podacima kompanije International Wine and Spirits Research koja prati alkoholnu industriju, Jack Daniel’s najprodavaniji viski na svetu u protekloj godini, a slična situacija je i na evropskom tržištu gde je Jack Daniel’s uveliko premašio svoje škotske konkurente. Region Zapadnog Balkana već šest godina zaredom doživljava značajan rast. Samo u protekloj godini prodato je čak milion boca Jack-a! Ujedno, ‘Jack Daniel’s Tennessee Honey’, koji se nedavno pojavio na tržištu Srbije, najuspešniji je novi proizvod lansiran u svetu u poslednje tri godine. Rekordna prodaja od preko 10 miliona boca na godišnjem nivou, svedoči o naklonosti potrošača.
Rođendan stvaraoca Jack Daniels-a slavi se celog septembra zato što tačan datum njegovog rođenja nije poznat. U okviru godišnje proslave Jack-ovi prijatelji imaju tradicionalnu zdravicu: ,,Živeo gospodin Jack, puni 150 godina, i još uvek je  svake večeri u baru.“
Povezana vest:  Predstavljena osvežena NIVEA Q10 linija (FOTO)