radisson blu otvaranje 25032015 003Svečano otvoren hotel „Radison blu old mil“
 
Hotel „Radison blu old mil“ svečano je večeras otvoren u Beogradu, a premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je investitorima da će i ubuduće imati podršku i grada Beograda i Vlade Srbije.
Vučić je na svečanom otvaranju naveo da je ova investicija vredna 55 miliona evra i zahvalio se osnivaču i direktoru Soravija grupe, Haneu Soraviji, kao i EBRD i Erste banci na ovoj investiciji.
Vučić im se zahvalio i na tome što bez njih ovaj divni hotel ne bi bio završen i što su uložili mnogo truda i energije.
Premijer ih je zamolio da nastave ulaganja u našu zemlju i da veruje da će da ostvare profit.
-Imaćete podršku i grada Beograda i Vlade Srbije – poručio je Vučić.
On se zahvalio Soraviji što i u Austriji i na svakom drugom mestu lepo i pohvalno govori o Srbiji i da će to Srbija umeti da ceni.
-Dobro došli ste u Srbiju. Uveren sam da ćete dosta zaraditi, a da će građani Beograda i Srbije najviše da dobiju – zaključio je premijer.
Soravija, koji se gostima obratio na srpskom jeziku, posebno se zahvalio Vladi Srbije i upravi grada Beograda što su omogućili da se realizuje ova investicija.
Prema njegovim rečima, imali su velikih problema kada su hteli da realizuju ideju da investiraju u Srbiju i da je to bilo veoma teško dok nije došla nova vlada, koja im je mnogo pomogla da ono što su zamislili i ostvare.
-Šaljemo i jasnu poruku da verujemo u prosperitet Srbije i njenog glavnog grada Beograda – Soravija.
On je rekao da hotel predstavlja spoj novog stila i tradicije i da je veoma ponosan na ono što je izgrađeno.
Prvi dizajn hotel u gradu, koji odražava autentični ambijent starog mlina, ugostio je visoke državne zvaničnike, privrednike i direktore velikih korporacija, vlasnike medija i poznate ličnosti.
Ovaj hotel asocira kroz dizajn enterijera na zdanje starog mlina, kao i na simbole Beograda i njegovih dveju reka.
Kao investicija od 55 miliona evra, ovaj hotel posluje u okviru Carlson Rezidor hotel grupe, jedne od najvećih hotelskih kompanija u svetu.
Direktor beogradskog hotela „Radison blu old mil“ Tomas Svika rekao je na svečanom otvaranju da je u ovom trenutku Beograd jedna od najatraktivnijih poslovnih destinacija u region i da je oduševljen perspektivom koju nudi ovaj grad, zato što je prvenstveno okrenut ključnim evropskim i regionalnim tržištima.
-Naši stalni gosti već poznaju brend Radison blu, a mi želimo da privučemo i što više novih posetilaca za koje verujemo da će prepoznati naš izvorni koncept i nastojanje da zadovoljimo potrebe i očekivanja svakog našeg gosta. Beograd je stekao reputaciju ‘nove prestonice urbane i šik zabave’, kao grad koji živi 24 sata dnevno i mi smo veoma ponosni što smo deo ove atmospfere- rekao je Svika.
Hotel „Radison blu old mil“ je specijalizovan u pružanju usluga za poslovne klijente, raspolaže sa 236 hotelskih soba, uključujući i 14 apartmana, moderan konferencijski centar i druge pogodnosti hotela visoke klase.
Povezana vest:  Kompanija Nestlé obeležila 150 godina stvaranja zajedničke vrednosti