Ekskluzivna craft piva Birra del Borgo, vrhunske proizvodnje i nesvakidašnjeg ukusa i arome, prvi put su predstavljena poznavaocima i ljubiteljima piva, u restoranu gde se sreću prijatelji i uz kvalitetnu hranu i piće slave život, Cantini de Frida. Uspešno kombinujući tradicionalne ukuse i načine pripreme piva sa novim, neobičnim ukusima, Birra del Borgo kreirala je originalna i intrigantna piva ReAle, zlatnu Dulchessa, šarmantna Cortigiana i jak, ali balansiran pilsner My Antonia.

 Nikola Biorčević, direktor kompanije Wine Treasury d.o.o, koja je uvoznik ovih ekskluzivnih, premijum craft piva kaže da su ljubitelji piva u Srbiji uhvatili korak sa svetskim talasom craft pivarstva i da ih je sve više koji poznaju nove pivske stilove i iskreno uživaju u drugačijim ukusima i aromama, inspirisanim velikom strašću za životom i dodaje da “kroz saradnju sa vodećim inostranim proizvođačima piva, nastojimo da uvek budemo inovativni i našim kupcima obezbedimo aktuelnu i raznovrsnu ponudu.”

Povezana vest:  Zabava na 3D način

“Ponosan sam što Birra del Borgo važi za kompaniju koja pomera granice u proizvodnji piva i kreira potpuno nesvakidašnje i aromatične pivske stilove. Upornost, istraživanje i trud – to je bio recept za naš uspeh. Posebno se radujem se što ćemo od sada biti prisutni i u Srbiji. Zahvaljujem restoranu Cantina de Frida i kompaniji Wine Treasury na gostoprimstvu i organizaciji današnje prezentacije i što su posetiocima omogućili uzbudljivo upoznavanje sa ovim pivima, koje će još dugo pamtiti po tragu na nepcima“ – izjavio je Paolo Bertani, vlasnik pivare Birra del Borgo.

ReAle pivo, nastalo prema tradiciji India Pale Ale (piva sa velikom količinom hmelja, za duga putovanja iz Engleske u Indiju), ima specifičan i jak miris aromatizovanog američkog hmelja, agruma i bibera pri samom kraju. Duchessa, tradicionalno se uzgaja u regionalnom parku Monti della Ducchesa, ima pun voćni miris obogaćen laganim ukusom bibera. Cortigiana, nije obično pivo, već ekskluzivno italijansko Birra del Borgo pivo pravljeno baš za nežniji pol. Kao dama iz prošlosti, kurtizana koristi suptilno oružje zavođenja u osvajanju svačijeg nepca. Teško je odoleti njenom zavodljivom mirisu, gde se mešaju ukusi agruma i cveća, sa intrigantnom notom mirođije na kraju. My Antonia, iznenađujuće pivo u intenzitetu ukusa koji je istovremeno eksplozivan i uravnotežen, proglašeno je za najbolji svetski pilsner u kategoriji Strong lager za 2015. godinu i dobitnik je zlatne medalje na Rate Beer festivalu u Kaliforniji, na koji je pozvano samo 40 najboljih pivara sveta.

Povezana vest:  Britanski bend High on Heels održao muzički performans na letnjem Orange partyju

Ekskluzivna piva Birra del Borgo će od sada biti dostupna i na tržištu Srbije, u maloprodajnim objektima IDEA i odabranim beogradskim restoranima (Cantina de Frida, Lovac, Orašac, Sakura i dr).