coca-cola-arandjelovacUČENICI IZ ARANĐELOVCA UČESTVOVALI U COCA-COLA SPORTSKOM DANU

Učenici iz Aranđelovca učestvovali su u Coca-Cola sportskom danu, čiji organizator je Coca-Cola Sistem uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta i nacionalnih sportskih saveza. Cilj Coca-Cola sportskog dana je promocija zdravog i aktivnog života, kako bi se što više mladih aktivno uključilo u sport i rekreaciju.
Deca i mladi iz osnovnih i srednjih škola su imali priliku da se kroz manifestacije „Šta treniraš“ upoznaju sa karakteristikama sportova i sportskih klubova koji su im dostupni u Aranđelovcu, da dobiju savete o zdravoj ishrani i provere svoju kondiciju i zdravstveno stanje. Nakon toga organizovan je fudbalski turnir Coca-Cola kup, u kojem su svoje sportsko umeće pokazale i mlade takmičarke a pobednicima je na plasmanu čestitao naš proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić.
Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta je izjavio: „Drago mi je da danas ovde vidim mnogo klubova, koji žele da imaju svoju prezentaciju. Ova akcija traje pet godina i sigurno će trajati dalje i nastaviti se punim intenzitetom. Suština ove priče je omasovljenje. Ono što nam nedostaje je masovnost. Podaci pokazuju da mnogo dece ima ravne tabane i krivu kičmu. Mi smo tu da to izmenimo ovakvu situaciju, ako želimo da budemo zdrava nacija. Još jednom se zahvaljujem svima koji su ovu manifestaciju organizovali i nadam se da će današnji sportski dan biti uspešan.“

Povezana vest:  OBELEŽEN VEK POSTOJANJA ČUVENE COCA-COLA FLAŠICE

coca-cola-arandjelovac-1Tokom Coca-Cola sportskog dana, građani Aranđelovca su predstavili više od 20 sportskih disciplina i klubova, koji primaju nove članove. Svi zainteresovani su mogli su da dobiju informacije o karateristikama sportova i da od stručnjaka iz Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta dobiju savete o balansiranoj ishrani i rekreaciji u skladu sa njihovom kondicijom.
„Kroz mnogobrojne projekte koji imaju za cilj promovisanje fizičke aktivnosti Coca-Cola Sistem nastoji da promoviše aktivan način života koji je preduslov dobrog zdravlja za sve generacije. U više od 150 zemalja podržavamo preko 280 programa za promociju fizičke aktivnosti. Želja nam je da podstaknemo što više dece da se uključe u sportske aktivnosti u svom gradu, jer su sport i rekreacija neophodni za zdravo odrastanje i razvoj. Ove godine, kada proslavljamo 45 godina proizvodnje Coca-Cole u našoj zemlji, sigurno jeste da ćemo i dalje biti posvećeni razvoju lokalnog poslovanja i stvaranju boljeg sveta za sve nas.“- izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola Sistema.
Nakon Subotice, Coca-Cola sportski dan u Aranđelovcu je drugi događaj ove vrste a tokom godine održaće se još 4 događaja širom Srbije, koji će imati za cilj promovisanje ideje o aktivnom i zdravom životu, kao i popularizaciju sporta kod mladih.

Povezana vest:  Promocija Meneghetti vina povodom izlaska na tržište Srbije