the-hobbit-battle-of-five-armiesNovi naslov za poslednji nastavak trilogije „Hobit“

Poslednji nastavak fantastične epske trilogije „Hobit“ dobiće novi naslov, otkrio je danas novozelandski reditelj i Oskarovac Piter Džekson.
Film, koji je trebalo da bude prikazan ove godine pod naslovom „Hobit: Tamo i opet natrag“ (The Hobbit: There and Back Again), preimenovan je u „Hobit: Bitka pet armija“ (The Hobbit: The Battle of the Five Armies), najavio je Džekson na svojoj Fejsbuk stranici, prenosi AFP.
Ovaj film, koji će premijerno biti prikazan 17. decembra u Americi, označiće kraj avanture započete 2012. sa prvim delom trilogije „Hobit: Neočekivano putovanje“ i nastavljene prošlogodišnjim ostvarenjem „Hobit: Šmaugova pustošenja“.
Džekson je objasnio da je naslov „Tamo i ponovo natrag“ delovao kao dobar izbor za drugi od dva nastavka priče o ponovnom osvajanju Erebora, ali da više nije zvučao prikladno kada je rešeno da se snimi još jedan, treći nastavak.
Nakon što su odgledali film, on i studio MGM odlučili su da promene naslov u „Bitka pet armija“.
Džekson se našao na meti kritika 2012. prilikom predstavljanja „Neočekivanog putovanja“ zbog toga što je jednu relativno kratku priču razdvojio u tri dela.
Holivudski reditelj je 2003. osvojio tri Oskara – za najbolji film, najbilju režiju i najbolji adaptirani scenario, sa filmom „Gospodar prstenova: Povratak kralja“.

Povezana vest:  Put vetra na Karlovim Varima