CONS-PROJECT-plakatCONS PROJECT za sve ljubitelje uličnih subkultura

U nizu uzbudljivih i kreativnih akcija, koje je na globalnom nivou Converse pripremio za ovo proleće, CONS PROJECT je događaj koji se izdvaja kako po obimu tako i po konceptu.
Na relativno novoj lokaciji – KPTM na Dorćolu (ulica Žorža Klemansoa 22), tokom dva dana trajanja, 9. i 10. maja 2014, CONS PROJECT treba da okupi sve ljubitelje uličnih subkultura. U celodnevnoj zabavi koja će trajati od 16h popodne do duboko u noć, planirane su različite aktivnosti, koje zapravo predstavljaju osnovna obeležja uličnog izraza.
Oslikavanje murala, radionice crtanja grafita, DJ battle, Beatbox battle, izložbe fotografija street kulture, skate session, glavni su elementi ove priče. Tokom ova dva dana, KPTM pretvoriće se u svojevrsnu street art oazu, koja će se završavati žurkama.
Jednako zanimljiva biće i radionica muzičke produkcije, koju će voditi uveliko afirmisana imena kao što su tim CODEX i Rebel B. Pored navedenih aktivnosti koje će biti organizovane, jedna od najinteresantnijih je iscrtavanje kendama, koje će raditi domaći street art umetnici. U okviru galerije koja će biti organizovana na ovom zanimljivom prostoru, planirane su dve izožbe fotografija: Marka Todorovića – Tode (izložba skejt fotografija) i Milana Babića – Majlana (izložba BMX fotografija).
Ovo je izuzetna prilika da se upoznaju neki od najzanimljivijih andergraund umetnika, koji predstavljaju razIičite grane street art subkulture.
Izdvajamo ambasadore projekta: Janko Počuča (street art), Čedomir Miljković – BKO (music), Milan Babić – Majlan (foto), Marko Veljić – Soter (street art) I Nemanja Mihajlović – Padre (style)
Pre Beograda CONS Project je obišao mnoge svetske metropole poput: Los Anđelesa, Barselone, Praga, Berlina, Amsterdama i Njujorka.
Sve informacije o CONS Projectu možete naći na sajtu converse.rs

Povezana vest:  Narodni muzej u Noći muzeja