Moć geografije“ Tima Maršala predstavlja fascinantan, lucidan i duhovit prikaz ključnih svetskih regiona koji će oblikovati globalnu politiku i odrediti u kom pravcu i na koji način ćemo se razvijati u ovom veku.

Višestruko nagrađivani novinar, analitičar i politički izveštač, Tim Maršal u novoj knjizi otkriva da su opcije svake zemlje ili regiona ograničene geografskim položajem koji ostaje isti dok se svet menja vrtoglavom brzinom.

Povezana vest:  Dobra posećenost muzeja u Užicu, Sirogojnu i Požegi

Ova uzbudljiva istorijska, ekonomska i politička analiza, obeležena Maršalovom prepoznatljivom duhovitošću i pronicljivošću, postavlja geografiju u centar ljudskih odnosa i baca novo svetlo na Australiju, Iran, Saudijsku Arabiju, Veliku Britaniju, Grčku, Tursku, Sahel, Etiopiju, Španiju i svemir, delove sveta koji će u vreme novih podela i rivalstava, a uz aktuelne događaje koji potresaju političku scenu, oblikovati globalnu politiku.

Povezana vest:  Gostovanje predstave "Deca paklene pomorandže" Pozorište mladih na sceni Zvezdara teatra

Ovo fascinantno istraživanje geopolitike pokazuje da planine, pustinje i razdaljine i dalje ostavljaju dubok trag na mentalitet naroda i na međunarodne odnose. Maršal nam pokazuje da geografija nema samo direktan uticaj na istoriju već je sudbinski određuje.

„Moć geografije“ Tima Maršala možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Zašto Matisove i Van Gogove slike tamne i gube sjaj?