Izdavačka kuća Kreativni centar pokrenula je novu ediciju istorijskih romana pod nazivom IZABERI AVANTURU, koja je namenjena deci od osam do dvanaest godina. Svaka knjiga vodi čitaoce u uzbudljiv svet istorije i mašte, u kojem će sretati zanimljive, slavne ili sasvim obične ljude iz prošlosti. Dok čitaju, sami će moći da odlučuju o toku svoje pustolovine i da izaberu put koji će ih odvesti do jednog od deset mogućih završetaka.

Sirmijumska avantura je knjiga koja čitaocima omogućava da se izbliza upoznaju sa antičkim Sirmijumom, rimskim carskim gradom, koji se nalazi na području današnje Sremske Mitrovice. To je zabavna interaktivna priča u koju svaki čitalac može da se uživi i da sam postane junak uzbudljivih avantura.

Povezana vest:  U ULUS-u otvorena retrospektivna izložba Mila Dimitrijevića

Knjiga je protkana istorijskim činjenicama i zanimljivostima iz života starih Rimljana, interesantnim zadacima i šaljivim stihovima. Zasnovana je na ideji učenja kroz zabavu i stvarana je s mnogo pažnje i ljubavi, sa željom da joj se deca iznova vraćaju jer će im svaki put kada je uzmu u ruke pružiti drugačiju pustolovinu i nova saznanja.

Uspešni autorski tandem knjige Sirmijumska avantura, koji iza sebe ima već nekoliko objavljenih izdanja, čine profesor engleskog jezika i književnosti Jelena Šuput i istoričar Gorana Lemajić.

Povezana vest:  Premijera komedije "Škola za ljubavnike" u UK Palilula

Najzanimljiviji trenuci iz života u Sirmijumu obogaćeni su živopisnim prikazima našeg izuzetnog ilustratora Alekse Jovanovića.

Jelena Šuput je profesor engleskog jezika i književnosti. Radila je u prosveti, a danas se bavi promocijom kulturno-istorijskog nasleđa i prevodilaštvom. Piše poeziju i prozu. Objavila je nekoliko knjiga za decu i odrasle, među kojima su „Koplja i ožiljci“, „Niz prugu“, „Nebeski ljudi“, „Sirmijum kroz slike i reči“ i „Sirmijumska avantura“.

Povezana vest:  Javno vođenje kroz izložbu Iskonsko u modernom, Olga Jančić i predavanje Priroda kamena

Gorana Lemajić rođena je u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je istoriju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Zaposlena je u „Zavodu za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica“ gde se bavi očuvanjem i istraživanjem kulturnog nasleđa Srema. Jedan je od autora edukativnih knjiga za decu „Sirmijum kroz slike i reči“ i „Sirmijumska avantura“.

Ovde možete prelistati knjigu:
https://issuu.com/kreativnicentar/docs/sirmijumska_avantura