angelina-jolie-maleficentMatori žigolo, Zla vila, roboti – u filmovima „Taramaunta“

Distributerska kuća „Taramaunt“ najavila je za maj i jun filmski program u kojem preovlađuju komedije, ali ima i akcije, krimića, animacije, uz novi nastavak iz serijala o transformersima.
U bioskope 1. maja stiže krimi drama i triler „Kurir“ (The Bag Man) u režiji Dejvida Grovika. Uloge igraju Džon Kjuzak, Rebeka da Kosta, Robert de Niro.
Priča prati Džeka (Kjuzak), opasnog momka sa hronično lošom srećom, ali i sa trunkom ljudskosti, koga legendarni šef mafije (de Niro) unajmljuje da odradi jednostavan, ali neobičan zadatak.
Od 8. maja na repertoaru će biti komedija „Loše komšije“ (Neighbors). Reditelj je Nikolas Stoler, a igraju Set Rogen, Zak Efron, Rouz Burn, Kristofer Minc-Plaše, Dejv Granko, Ajk Barinholc, Lisa Kudrou.
To je komedija o mladom bračnom paru koji je primoran da živi u kući pored bratstva i to nedugo nakon što su dobili bebu.
Animirani film „Krila“ (Wings) i komedija „Najgora noć u životu“ (Walk of Shame) prikazivaće se od 22. maja.
Za junake „Krila“, u režiji Olge Lopatov, glasove su dali Antonina Berezka, Džef Berg, Greg Berger, Hilari Daf.
Prema sinopsisu, mladi borbeni avion pozvan je da se priključi prestižnom takmičenju. Odlučan da postane šampion, Ejs traži obuku kod Pukovnika, legendarnog borbenog aviona u penziji, koji postavlja strog raspored treninga i uči ga vazduhoplovnim trikovima i taktikama. Međutim, u kamp za obuku se ušunja Ciklon, sa namerom da sabotira Ejsa.
„Najgoru noć u životu“ režirao je Stiv Bril, a igraju Elizabet Benks, Džejms Mardsen, Itan Supli…
Glavni lik je razdražljiva voditeljka vesti koja se, posle ludog izlaska, nađe na ulici bez para, telefona, lične karte i kola, te upada u seriju nesrećnih događaja dok pokušava da stigne na najvažniji razgovor za posao u životu.
Još jedna komedija – „Ko preživi, pričaće“ (A Million Ways To Die In The West) imaće premijeru 29. maja.
Reditelj, producent i ko-scenarista Set Mekferlejn i igra glavnu ulogu, uz Šarliz Teron, Amandu Sejfrid, Đovanija Ribizija…
Kako se navodi u najavi, kukavički pastir Albert odbija da učestvuje u obračunu, a devojka ga ostavlja zbog drugog. Kad misteriozna, lepa žena dojaše u grad, ona pomaže Albertu da pronađe hrabrost i njih dvoje počinju da se zaljubljuju, ali stiže i njen muž, ozloglašeni odmetnik u potrazi za osvetom, pa će pastir morati da testira svoju novootkrivenu hrabrost.
„Grdana – Zla vila“ (Maleficent) u bioskope stiže 5. juna. Diznijevu produkciju režirao je Robert Stromberg, sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi.
U ovoj akcionoj avanturi igraju i Šarlto Kopli, Ele Faning, Sem Rajli, Imelda Staunton, Juno Templ, Lesli Manvil.
Film istražuje neispričanu priču o zlici iz klasicne bajke „Uspavana lepotica“ i elemente izdaje koji su pretvorili njeno čisto srce u kamen.
Vođena osvetom i jakom željom da zaštiti močvaru nad kojom vlada, Grdana će baciti nepovratnu kletvu na novorođenu kraljevu ćerku Ružicu. Dok bude odrastala Ružica će se naći u konfliktu između šumskog kraljevstva koje je zavolela i ljudskog kraljevstva koje čuva njeno nasleđe. Grdana shvata da je Ružica možda ključ za mir u zemlji i preduzima drastične mere koje će zauvek promeniti oba sveta, navodi se u najavi.
Komedija „Matori žigolo“ (Fading Gigolo) prikazivaće se od 12. juna. Reditelj i scenarista je Džon Turturo, koji i igra jednu od uloga, uz Sofiju Vergaru, Šeron Stoun, Vudija Alena, Vanesu Paradi i Liva Šrajbera.
Prema sinopsisu, cvećar odlučuje da postane profesionalni Don Žuan kako bi zaradio dodatne pare i pomogao prijatelju. Dok mu prijatelj izigrava menadžera, njih dvojica će se naći u procepu između ljubavi i novca.
Za 26. jun najavljene su premijere komedije „Kuvar“ (Ćef) i akcionog filma „Transformersi – doba izumiranja“ (Transformers: Age of Extinction).
Reditelj Džon Favro okupio je za „Kuvara“ jaku glumačku ekipu: Skarlet Johanson, Robert Dauni Junior, Sofija Vergara, Dastin Hofman, Džon Leguizamo, Oliver Plat, a i sam igra jednu od uloga.
Glavni lik je kuvar kojem je propao restoran. On otvara pokretni kiosk sa hranom kako bi nastavio da se kreativno izražava, ali i da bi popravio odnose sa porodicom.
Novi nastavak popularnih „Transformersa“, u produkciji Stivena Spilberga, režirao je Majkl Bej, a igraju Mark Volberg, Nicola Peltc, Džek Rejnor, Stenli Tuči.
Priča se dešava četiri godine posle one iz trećeg nastavka. Transformers franšiza je potpuno redizajnirana i predstaviće opasno dobru, novu ekipu glumaca i skroz nove robote, najavio je „Taramaunt“.

Povezana vest:  Kristen Stjuart najplaćenija glumica u Holivudu