Galesev- Antonic pobednici u muskom deluSiniša Antonić i Marko Galešev u B grupi – rivali Španci, Kanađani i Australijanci

Siniša Antonić i Marko Galešev igraće na prvom ovogodišnjem Šangaj Đinšan Grend Slemu „FIVB Svetske serije“ u B grupi glavnog žreba, a rivali će im biti Pablo Erera Aljepus i Adrijan Gavira Koljado iz Španije, drugi nosioci na turniru, zatim 15. nosioci Čejm Šalk i Ben Sakston iz Kanade i Isak Kapa i Kristofer Mekhju iz Australije, 18. nosioci.
Antonić i Galešev će u 1. kolu B grupe igrati protiv Erere i Gavire iz Španije, sutra (sreda, 30. april) od 11,20 po lokalnom, odnosno 05,20 časova po našem vremenu. U 2. kolu, od 09,50 časova po našem vremenu, Antonić i Galešev će igrati protiv Šalka i Sakstona iz Kanade, a u poslednjem, 3. kolu B grupe protiv Kape i Mehjua iz Australije u četvrtak, 1. maja. Vreme odigravanja mečeva 3. kola će naknadno biti određeno.
Na Grend Slemu u Šangaju, u glavnom žrebu će nastupiti 32 ekipe, podeljene u osam grupa.
Plasman u II fazu takmičenja izboriće 24 ekipe, odnosno po tri iz svake grupe. Pobednici grupa će izboriti direktan plasman u 2. kolo, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u 1. kolu,a parovi će biti određeni žrebom.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Medalja sa Svetskog prvenstva posle dvanaest godina!