Dzo 6Nikolas Kejdž u filmu „Džo“ glumi bivšeg robijaša

Brutalna drama Dejvida Gordona Grina „Džo“ u kojoj Nikolas Kejdž igra bivšeg robijaša koji postaje uzor detetu beskućniku u domaće bioskope stiže 15. maja. „Džo“ je filmska adaptacija romana Leri Brauna (Larry Brown) iz 1991. godine, a u filmu pored Kejdža, glume Taj Šeridan (Tye Kayle Sheridan) i Roni Džin Blevins (Ronnie Gene Blevins).
Bivši robijaš Džo Rensom (Nikolas Kejdž) nastoji da se kloni nevolja po svaku cenu, ali u tome ne uspeva. Nepopravljivo je nesmotren čovek koji se bahato odnosi prema ženama i svom psu. Opija se svakodnevno, ganja sa policijom i kocka. Međutim, upoznaje dečaka Garija u kome vidi nešto posebno: odlučnost, pristojnost i neverovatnu otpornost. Gari nikada nije živeo kao ostali vršnjaci – nije išao u školu, stalno je morao da brine o svojoj porodici, čuva sestru od oca alkoholičara i da se nada boljoj budućnosti.
Kada Gari dođe u situaciju da ne može da se nosi sa pretnjom koja ga je snašla obraća se Džou za pomoć, što će pokrenuti lavinu neizbežnih događaja. Zajedno, njih dvojica suočiće se s mnogim iskušenjima u močvarama Misisipija…
Film „Džo“ je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu 2013. godine.

Povezana vest:  Rediteljka dokumentarca o Polanskom snima nastavak