jagodina pressMilanović: Jagodina ima obavezu da odbrani kup

Predsednik fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović izjavio je danas da klub ima obavezu da odbrani titulu u Kupu Srbije, kao i da je za njegove fudbalere to najznačajniji meč u sezoni.
-Prošle godine kada smo doneli trofej kupa obećali smo da će on ostati u Jagodini i u Srbiji, a tu mislim na decentralizaciju fudbala tako što ćemo trofeje donositi u Jagodinu i ostatak Srbije a ne samo da budu u Beogradu – rekao je Milanović na konferenciji za novinare.
On je podsetio da je Jagodina ove godine, kao i prošle sezone, uporedo radila na dva fronta – u prvenstvu, gde zauzima treće mesto koje garantuje izlazak u kvalifikacije za Ligu Evropa, kao i u kupu.
-Biće nam draže da izlazak u Evropu izborimo kroz osvajanje Kupa. U sredu ćemo pružiti i više nego što možemo da Kup osvojimo i da to postane simbol ovog kluba, ne samo zbog toga što je to prvi trofej koji smo osvojili, nego da bi se okrenuli i nekim sledećim uspesima, možda da neke naredne godine osvojimo i kup i prvenstvo – rekao je Milanović.
On je rekao da je siguran da će fudbaleri Jagodine na čelu s trenerom Mladen Dodićem ispuniti očekivanja i da će već u sredu slaviti u meču s Vojvodinom.
-Vojvodina je respektabilan protivnik, klub s velikom fudbalskom istorijom, što je nama dodatni motiv. Nije mala stvar igrati finale, i to drugi put za redom, sa tako velikim protivnikom. Potrudićemo se da i drugi put pobedimo – kazao je Milanović.
-Ako budemo snažniji i jači, siguran sam da ćemo ponovo osvojiti Kup Srbije – dodao je Milanović.
Trener Jagodine Dodić izjavio je da je veliki motiv Jagodine da odbrani kup.
-Poštujemo ekipu Vojvodine, jer je to najbolja ekipa uz Zvezdu I Partizan, s dugom tradicijom i velikim iskustvom igranja finala Kupa, s poletnom i mladom ekipom koja ima motiv da donese taj pehar – kazao je Dodić.
-Slave i stogodisnjicu kluba. Ja im čestitram na tom velikom jubileju, ali sa željim da kup osvoje sledeće godine – dodao je Dodić.
On je ocenio da je prednost njegove ekipe dobro raspoloženje u svlačionici.
-Nasi aduti su naša iskusna ekipa koja je i u prvenstvu pokazala da kada je najpotrebnije može najbolje da odigra. Naš adut je odlična atmosfera u čitavom klubu i svlačionici. Očekujem da svoje najbolje lice pokažemo u utakmici godine svesni činjenice da se pamti samo rezultat – kazao je Dodić.
On je poručio da ne bi imao ništa protiv da taj rezultat bude kao prošle godine jer trofej donosi i Evropu i istoriju. „Za istoriju, za Evropu svim srcem do pobede“, istakao je Dodić.
Fudbaler Jagodine Aleksandar Pešić rekao je da ih očekuje teška utakmica, ali se svi u klubu nadaju da će odbraniti Kup i da pehar bar još godinu dana ostane u Jagodini.
-U utakmicu ulazimo spremni, nemamo nikakvih problema u ekipi. Daćemo svoj maksimum da odbranimo Kup Srbije – naglasio je Pešić.
Klub je organizovao odlazak navijača. Obezbeđene su ulaznice za istočnu tribinu i oko 15 autobusa sa navijačima Jagodine ide u sredu u Beograd.
Finalna utakmica Kupa Srbije igraće se u sredu od 20.00 na stadionu Partizana.

Povezana vest:  Rumenige: Gvardiola je odlično radio