UNICEF DjordjevicAleksandar Đorđević sa prijateljima UNICEF-a

Aleksandar Saša Đorđević, nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji, sastao se u petak sa predstavnicima posebnog Kluba koji čine prijatelji UNICEF-a. Prijatelji UNICEF-a su pojedinci koji redovno brinu o deci i učestvuju u stvaranju uslova da svako dete ima srećnije detinjstvo.
„Hvala Vam na neizmernoj podršci i posvećenosti da zajedno kreiramo društvo koje poštuje dečija prava i doprinosi srećnijem detinjstvu svakog deteta. Svako od nas je odgovoran da pomogne da svako dete dobije jednaku šansu da ostvari svoje potencijale i postane aktivan član društva koji kasnije doprinosi novim generacijama. Prosperitet društva zavisi od sadašnje dece i od toga koliko ulažemo u njih“, rekao je Aleksandar Saša Đorđević.
Prijatelji UNICEF-a su redovni donatori koji svojim mesečnim donacijama pomažu rad UNICEF-a. Među njima su predstavnici različitih generacija i različitih profesija – penzioneri, univerzitetski, stomatolozi, službenici, nastavnici, arhitekti, konobari. Mnogi se sećaju pomoći koju su prethodne generacije dobijale od UNICEF-a zboh čega su odlučili da sa ponosom učestvuju u stvaranju boljih uslova života i odrastanja za današnju decu. Predstavnici mlađe generacije pružaju direktnu podršku kao pojedinci, ali takođe utiču i na svoja preduzeća da se učlane u Klub prijatelja UNICEF-a. Svi dele zajedničku svest o tome da nemaju sva deca iste mogućnosti za razvoj i da svako, pojedinačno ili kolektivno, može i treba da pomogne da svako dete ima srećno detinjstvo i dobije šansu da se pravilno razvija.
Gospodin Vasilije Isajlov, profesor Univerziteta u Beogradu, citirao je stih iz „Autobiografije o drugima“ Dragoslava Mihailovića Mihiza: „Svi mi sebe dugujemo nekoj deci. Budimo potomci, da bi bili preci“, čime je na najbolji način odslikao stav ovih odgovornih i plemenitih ljudi.
Zahvaljujući donatorima, direktor UNICEF-a u Srbij Michel Saint-Lot je rekao da njihova redovna podška predstavlja ogroman doprinos unapređenju stanja dece i njihovih porodica. „U vreme ekonomske krize sa kojom se suočava Srbija, kao i mnoge druge zemlje u svetu, deca su najranjivija. Zato im je neophodna sva naša pažnja. Vaša podrška je za nas od neprocenjivog značaja. Uz pomoć naših donatora, UNICEF sa svojim znanjem o pravima deteta može da utiče i mobiliše partnere iz državnog sektora, ne-vladinog sektora i organizacija civilnog društva, kao i druge aktere društva kako bi ostvarili pozitivne promene u korist dece i njihovi porodica.“
O UNICEF-ovom radu u blasti ranog razvoja dece i značaja ranog učenja, prijatelji UNICEF-a čuli su od dugogodišnje stručne saradnice UNICEF—a Zorice Trikić. „Često čujemo frazu da su deca naša budućnost. Ja radije kažem da su deca naša sadašnjost i da im je sada potrebna naša ljubav, pažnja i briga. Ako smo svesni izazova koja deca imaju u sadašnjosti i ako im sada pružimo podršku, već smo time dobrim delom osigurali budućnost“, poručila je gospođa Trikić.

Povezana vest:  Dejvid Bekam na snimanju za novu H&M kampanju sa Kevinom Hartom