Katedrale kulture1Dokumentarni film „Katedrale kulture“ u 3D – u samo u bioskopu Cineplexx Ušće shopping center

Na repertoaru bioskopa Cineplexx Ušće shopping center od ovog četvrtka će se naći dokumentarni film „Katedrale kulture“ snimljen u 3D tehnologiji. Film koji će se prikazivati u terminu od 20 časova nam nudi šest potresnih odgovora na pitanje: Kada bi zgrade mogle da govore, šta bi rekle o nama?
„Prikazivanje filma „Katedrale kulture“ u bioskopu Cineplexx Ušće shopping center predstavlja samo početak života dokumentarnih filmova na najnovijem velikom platnu u Beogradu. Već od sledeće nedelje, u istom terminu od 20 časova, posetioci bioskopa će imati prilike da pogledaju film „Dvadeset stopa od zvezda“, koji se bavi pričom pratećih vokala nekih od najvećih muzičkih legendi 21. veka“, izjavio je Marko Čkonjević, regionalni marketing direktor Cineplexxa.
Baveći se duhom građevina, „Katedrale kulture“ pušta da šest upečatljivih i veoma različitih objekata govore svaki za sebe, analizirajući ljudski život iz perspektive struktura koje je stvorio čovek. Šest priznatih filmskih stvaralaca unose sopstveni vizualni stil i umetnički pristup u ovaj projekat. Oni nam pokazuju da su zgrade materijalna manifestacija ljudskih razmišljanja i akcija: Berlinska filharmonija – ikona modernosti, Nacionalna biblioteka Rusije – kraljevstvo misli, Zatvor Halden – najhumaniji zatvor na svetu, Institut Salk – institut za naučna istraživanja, Opera u Oslu – futuristička simbioza umetnosti i života i Pompidu centar – pogon moderne kulture.
Pored čuvenog Vima Vendersa, režiju ovog dokumentarističkog remek – dela potpisuju reditelji Mihael Glavoger, Mihael Madsen, Robert Redford, Margret Olin i Karim Ajnuz.
Karte za projekciju filma „Katedrale kulture“ 3D su već u prodaji. Više informacija možete pronaći na sajtu www.cineplexx.rs ili dobiti pozivom na broj 011/311-33-70.

Povezana vest:  Najavljen nastavak filma "Lucy"